reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych grudniowych maluszkow :)

reklama
Po tym jak się dowiedzieliśmy, że będzie chłopiec myślimy o imieniu ale nie możemy się zdecydować typy - Igor, Antek, Wojtek, Staszek, Nikodem... A w domu mamy Franka więc jakoś tak musi pasować.

U mniej pierwszy syn to Staś, teraz znów chłopak i chcieliśmy dac Franek zanim naszym znajomym sie nie urodził chłopiec i nie zajęli tego imienia, a że to bliscy znajomi to stwierdziliśmy że nie będziemy powielac i teraz mamy opcję Ignacy. :)

Kurcze zapomnialam ze zawsze podobal mi sie jeszcze Ignacy i Antek :):)

Ewa - do Franka wedlug mnie najbardziej pasuje Antek ;) ale Staś też fajne :) z tych wszystkich wybralabym Antka;)

U mniej pierwszy syn to Staś, teraz znów chłopak i chcieliśmy dac Franek zanim naszym znajomym sie nie urodził chłopiec i nie zajęli tego imienia, a że to bliscy znajomi to stwierdziliśmy że nie będziemy powielac i teraz mamy opcję Ignacy. :)
KMB ja tam bym dała małemu Franek na imię a co tam, jak zawsze się Wam podobała, przecież będą mieli inne nazwisko, a dla każdego znajdzie się inne zdrobnienie i będzie ok. Tak poza tym to ja też myślałam o Franku ;-) - ładne imię

ja mam corke Lene. Dawniej myslalam zeby dac jej Helena - ale absolutnie nie zyczylam sobie zeby ktos mowil do niej Hela..i co? masakra wiecie jak mowie od dawna juz do corki?Hela, Helusia, Helka, Helios, Hellen ! :)
a jak byla maluta to wolalam na nia Lenuszka, Leniczka, Lenucha ;) - z prostego zwyklego imienia Lena mozna tyyyyyyyyyyle wykombinowac;))

widzę, że Franki na tapecie ;-)
ja od zawsze się śmiałam, że jak kiedyś będziemy mieli chłopca (w co niespecjalnie wierzyłam :-p) to będzie właśnie Franek po dziadku ...
tak jakoś się przyjęło i najprawdopodobniej tak zostanie ... zwłaszcza, że dziadek sobie wziął do serca, M chyba też by chciał ...
jak dla mnie Franek może być ... podoba mi się też Jaś, Antek, Tymek i Marcel, ale nie jestem do żadnego specjalnie przekonana, więc chyba pozostawię decyzję M i się dostosuję;-) no chyba, że nagle zmieni swoje poglądy o 180 stopni i wyskoczy mi z jakimś Olivierem czy Alanem ... to będę walczyć :-D

Lucere, namawiałam na Liliankę, bo moja młodsza córa ma tak na imię i straaaasznie je lubię ;-)
ale Alicja i Hania też ślicznie :-) na pewno byłyby na mojej dziewczynkowej liście ... Iza już mniej do mnie przemawia

KMB, a jak będziecie Ignacego zdrabniać ??? imię ładne ale bardzo poważne ... dla malucha Ignaś super ... ale 15 letni Ignaś to już średnio, a Ignacy to poważny pan ;-) Franek daje zdecydowanie większe pole manewru :tak:

Ewa, zdecydowanie Antek !!! :-)

JoL - do mnie Iza tez nie bardzo przemawiała, ale mężowie sie kiedys bardzo podobało :) A teraz w sumie mowi do brzucha najczesciej Ala wiec chyba tak zostanie.

KMB - u nas typem na chłopca był własnie Ignacy :) takze popieram pomysł.

reklama
Do góry