reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

reklama
To ,że podoba Ci się seria książek (obecnie filmów w produkcji) to nie obarczałabym tym imieniem swego dziecka

Pisałam, że to imię podobało mi się już dużo wcześniej a nie przez książkę. Niestety stało się popularne przez serię 'Zmierzch' i kojarzone z tą marką.
Chciałam dac to imię dziewczynce a przez popularnośc książek/filmów 'Zmierzch' mam ogromne wątpliwości :(

imię na PL/wskie realia nie ładne, nic nie mówiące, przypomina nazwę jakiejś firmy

Nie zaznaczyłam, że to imię to nie jest na 'polskie realia' a na norweskie. Tam imiona są twarde i kańciaste w wymowie a Esme jest miękkie i łatwo je wymówic po polsku, norwesku i angielsku bo posługujemy się trzema językami.

Nie zaznaczyłam, że to imię to nie jest na 'polskie realia' a na norweskie. Tam imiona są twarde i kańciaste w wymowie a Esme jest miękkie i łatwo je wymówic po polsku, norwesku i angielsku bo posługujemy się trzema językami.

Miałam na kursie koleżankę Esme, była chyba z Estonii. Ładne imię, ale koleżanka była dziwna ;-) W Finlandii nie wydawało się ono jakieś złe.

Witam wszystkie mamusie... jestem przyszłym tatusiem i mój syneczek przyjdzie na świat ok 20 grudnia tego roczku... a razem z żonką ustaliliśmy imię dla naszego maluszka jeszcze przed poczęciem, będzie się nazywał Dawid.. pozdrawiam i życzę miłego dnia...

:) myśmy się trochę głowili, ale stanęło na Wiktorze... Dwóch różnych lekarzy potwierdziło nam płeć dziecka, nieźle mnie wetnie, jesli okaże się, że to dziewczynka ;)

Ostatnia edycja:
Ja jestem imieniem Esme zachwycona, tymbardziej jeśli w PL nie mieszkasz a moda na zmierzch za jakieś 2 lata minie. Nie moższ się tym sugerować. Zanim mała pójdzie do przedszkola, czy szkoły nikt imienia z książką/filmem nie będzie kojarzył :tak:

hej:-) my dlugo wybieralismy imiona dla naszej pociechy(nie wiemy czy to chlopiec czy dziewczynka),a w zwiazku z tym ze nie mieszkamy w polsce to postanowilismy ze imiona nie beda polskie:tak:a podobaja mi sie dla dziewczynki MCCENZIE,BEVERLY,LEAH,a dla chlopca IAN . a stanelo ostatecznie na tym ze dziewczynka bedzie LEAH a chlopiec IAN,wiec teraz czekamy do grudnia i zobaczymy ostatecznie jak nazwiemy maluszka:tak::tak::tak:

reklama
Do góry