reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Ciemieniuchy na czole!!
Moj maly ma sporo na czole i na brwiach ciemieniuchow jak mam sobie z nimi poradzic?,wyczesywac nie ma jak(w glowce mu wyczesuje i smaruje oliwka)smaruje tez mu czolo oliwka ale zadnej poprawy nie ma tak jagby sie tylko pogarszalo.macie jakis sposob?

reklama
Ja w Pl stosowalam olejuszke byla super, a na brwi grubo kremem smarowalam 2 dni i bylo czysto.
Teraz w UK kupilam specjalny szampon i powiem ze zaczyna schodzic choc moja ma naprawde niewiele.

przyszla mamo moj
Szymek tez mial na czole i brwiach , ja smarowalqam grubo oliwka i przed kapiela (musi troszeczke byc na tym czole)delikatnie pieluszka tetrowa przecieralam , robilam tak moze z 3 razy i bylo po klopocie

my na ciemieniuchę stosujemy "krem na ciemieniuchę z serii AA mama i ja", pomaga a gdy się kąpiemy małego myję myjką buzie również poprzez pocieranie ściera się złuszczona skórka:)

Kasialle, Agim moj maly ma tak samo..nigdy nie wiem kiedy grzac mleko bo w nocy jak sie 'budzi" to wierci sie, steka, szoruje buzia po poduszcze, tlucze sie piastkami bo buzi i ja wtedy juz dla swietego spokoju daje jemu mleko..zwykle na spiocha..wogole te nocki to paranoja.

Mój wydaje pojedyncze dzwieki.. np. yyyyy i tak sie rozpedza, az zacznie naprawde krzyczec jak mama sie ociaga ze wstawaniem...hiii A po buzi to tak łapkami szoruje, ze jak juz pazurki troche odrosna po ostatnim obcinaniu, to buzie ma jakby wpadł w jerzyny

tez od 2 dni stosuje specjalny szampon na ciemieniuche,no ale czolo nim nie posmaruje,wyczytlam ze linomag pomaga,a tu w I rlandii nie wiem czy maja,posmaowalam mu czolo wazelina mascia i jagby troche zbladlo...po oliwce ma mocno czerwone czolo moze to uczulenie na oliwke??chodz oliwkuje go co wieczor po kapieli i nic nie wyskakuje....

Ja mojego juz powoli przestaje oliwkowac. I tak jak go oliwka smarowałam to tylko po główce, a tak to go kąpie w oliatum i chyba starczy bo ma ładną skórke.

a my ostatnio mamy problem z chrypką... gorączki nie ma, kaszlu też, kataru też nie no w ciągu dnia mu babolka wyciągnę czasami...miał pleśniawki i wtedy była straszna chrypa, ale teraz nic nie widzę...może od ogrzewania tak chrypi...

reklama
Przyszla_mamo- ja juz kiedys juz pisalam, smarowalam grubo bepanthenem i scieralam recznikem frotte...pomagalo!
u mnie nocki tak samo, nigdy nie wiem czu juz czy jeszcze troche wytzrymamy?

Do góry