reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Ciemieniuchy na czole!!
Moj maly ma sporo na czole i na brwiach ciemieniuchow jak mam sobie z nimi poradzic?,wyczesywac nie ma jak(w glowce mu wyczesuje i smaruje oliwka)smaruje tez mu czolo oliwka ale zadnej poprawy nie ma tak jagby sie tylko pogarszalo.macie jakis sposob?

reklama
Ja w Pl stosowalam olejuszke byla super, a na brwi grubo kremem smarowalam 2 dni i bylo czysto.
Teraz w UK kupilam specjalny szampon i powiem ze zaczyna schodzic choc moja ma naprawde niewiele.

przyszla mamo moj
Szymek tez mial na czole i brwiach , ja smarowalqam grubo oliwka i przed kapiela (musi troszeczke byc na tym czole)delikatnie pieluszka tetrowa przecieralam , robilam tak moze z 3 razy i bylo po klopocie

my na ciemieniuchę stosujemy "krem na ciemieniuchę z serii AA mama i ja", pomaga a gdy się kąpiemy małego myję myjką buzie również poprzez pocieranie ściera się złuszczona skórka:)

Kasialle, Agim moj maly ma tak samo..nigdy nie wiem kiedy grzac mleko bo w nocy jak sie 'budzi" to wierci sie, steka, szoruje buzia po poduszcze, tlucze sie piastkami bo buzi i ja wtedy juz dla swietego spokoju daje jemu mleko..zwykle na spiocha..wogole te nocki to paranoja.

Mój wydaje pojedyncze dzwieki.. np. yyyyy i tak sie rozpedza, az zacznie naprawde krzyczec jak mama sie ociaga ze wstawaniem...hiii A po buzi to tak łapkami szoruje, ze jak juz pazurki troche odrosna po ostatnim obcinaniu, to buzie ma jakby wpadł w jerzyny

tez od 2 dni stosuje specjalny szampon na ciemieniuche,no ale czolo nim nie posmaruje,wyczytlam ze linomag pomaga,a tu w I rlandii nie wiem czy maja,posmaowalam mu czolo wazelina mascia i jagby troche zbladlo...po oliwce ma mocno czerwone czolo moze to uczulenie na oliwke??chodz oliwkuje go co wieczor po kapieli i nic nie wyskakuje....

Ja mojego juz powoli przestaje oliwkowac. I tak jak go oliwka smarowałam to tylko po główce, a tak to go kąpie w oliatum i chyba starczy bo ma ładną skórke.

a my ostatnio mamy problem z chrypką... gorączki nie ma, kaszlu też, kataru też nie no w ciągu dnia mu babolka wyciągnę czasami...miał pleśniawki i wtedy była straszna chrypa, ale teraz nic nie widzę...może od ogrzewania tak chrypi...

reklama
Przyszla_mamo- ja juz kiedys juz pisalam, smarowalam grubo bepanthenem i scieralam recznikem frotte...pomagalo!
u mnie nocki tak samo, nigdy nie wiem czu juz czy jeszcze troche wytzrymamy?

Do góry