reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
Witam ,witam u nas rytm dnia tez juz sie mniej wiecej ustalil :) Kasiulca karmimy ostatni raz ok 22 (+- pol godziny) wczesniej oczywiscie myjemy i zakladamy nowego pampka,kladziemy dziecie do lozeczka i po 10 minutach mamy swiety spokoj,bez zadnych placzow ,jekow i tego podobnych (taki egzemplaz nam sie trafil :) ) budzi sie ok5,30 6 rano na butekle i spimy dalej tak sobie do 8 - 8.30 :) Dziewczyny ja naprawde nie wiem co to nieprzespana noc !!!! Rano myju-myju ,ubieramy sie i schodzimy do kuchni gdzie Kacha po ok godzinnej zabawie zasypia sobie do 12-13 jak ladna pogoda to na tarasie,po poludniu spacerek, troche zabawy po poludniu drzemka i od 17 do 21 POWER !!!

U mnie jest bardzo podobnie, maly zasypia do 21,30 i spi do 4,30 -5 potem spi do 8 a w dzien spi mniej chyba , ze na spacerze. Ale zasypia sam bez lulania poprostu odkladam do lozeczka z jego misiaczkiem.

Dziewczyny mamy problem z kolkami i nie wiem już czego próbować.... Czy któraś ma możliwość zakupu i wysłania mi kropelek Sab simplex?? O

Witam ,witam u nas rytm dnia tez juz sie mniej wiecej ustalil :) Kasiulca karmimy ostatni raz ok 22 (+- pol godziny) wczesniej oczywiscie myjemy i zakladamy nowego pampka,kladziemy dziecie do lozeczka i po 10 minutach mamy swiety spokoj,bez zadnych placzow ,jekow i tego podobnych (taki egzemplaz nam sie trafil :) ) budzi sie ok5,30 6 rano na butekle i spimy dalej tak sobie do 8 - 8.30 :) Dziewczyny ja naprawde nie wiem co to nieprzespana noc !!!! Rano myju-myju ,ubieramy sie i schodzimy do kuchni gdzie Kacha po ok godzinnej zabawie zasypia sobie do 12-13 jak ladna pogoda to na tarasie,po poludniu spacerek, troche zabawy po poludniu drzemka i od 17 do 21 POWER !!!

U mnie jest bardzo podobnie, maly zasypia do 21,30 i spi do 4,30 -5 potem spi do 8 a w dzien spi mniej chyba , ze na spacerze. Ale zasypia sam bez lulania poprostu odkladam do lozeczka z jego misiaczkiem.

Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę. U mnie zasypianie koło północy (czasami później, rzadko po 23) co prawda śpi do ok 5-6, ale dla mnie to wieczorne usypianie to koszmar, bo ja wtedy padam ze zmęczenia. W dzień mało śpi, raczej marudzi, żeby być przy niej cały czas ;/ A jak śpi to broń Boże w łóżeczku tylko na beciku na kanapie, albo w nosidełku...
No, ale mam nadzieję, że jeszcze trochę i się przestawi na normalny rytm dnia i będzie wieczorkiem ładnie zasypiała.

Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę. U mnie zasypianie koło północy (czasami później, rzadko po 23) co prawda śpi do ok 5-6, ale dla mnie to wieczorne usypianie to koszmar, bo ja wtedy padam ze zmęczenia. W dzień mało śpi, raczej marudzi, żeby być przy niej cały czas ;/ A jak śpi to broń Boże w łóżeczku tylko na beciku na kanapie, albo w nosidełku...
No, ale mam nadzieję, że jeszcze trochę i się przestawi na normalny rytm dnia i będzie wieczorkiem ładnie zasypiała.

ja też zazwyczaj mam jazdy z wieczornym zasypianiem... czasami go odkładam do łóżeczka i jest ok a czasami serenady do północy... niestety dziecko same się nie przestawi na prawidłowy rytm- trzeba mu w tym pomóc... ja nawet próbuję tak jak pisała autorka w książce "Język niemowląt" ale mi to chyba brakuje cierpliwości :-( a pozatym jest tak że im mniej dziecko śpi w dzień tym gorzej śpi w nocy

Moja mała zasypia po 20, spi do 1-2, dostaje mleko, potem 5 mleko i spi do 7. Pierwszy sen ma twardy, potem niby spi ale sapie przy tym, stęka.. nie wiem o co chodzi:sorry2:Trwa to któryś tydzień..

reklama
agim a moze nie do końca jej się odbije i dlatego tak niespokojnie spi,

ja próbowałm stosowac się don tych zalecen z języka niemowląt no ale chyba za bardzo uległa jestem., bo u nas zasypianie w łózeczku wyglada tak:
mały najedzony, wykąpany, przewinięty wiec czas spac, kłade go do łózeczka , steka, więc daje smoka- wypluje albo i nie, zależy jaki ma humorek, no i polezy 10 minut, ja odchodze i jest ryk, podchodzę siadam i głaszcze go, mówie do niego, ale on dalej albo płacze albo stęka, po pól godziny mam juz dosc biore go na ręce, i on usypia ładnie, ale jak odkładam do łózeczka jest płacz, i tak wkółko,
dzis stwierdziłąm ze zdejmę karuzele bo mały jak go kłade to się na nią patrzy, ale nawet jak włacze i odejdę to płacze;/ tak więc zjejme ja i zawiesze za jakis czas.

macie moze jakies rady jak nauczyc usac maluszka w łózeczku? ja juz nie wiem co robic i nie mam siły, Olaf mógłby płakac godzinę albo marudzic a i tak sam nie zaśnie.

Do góry