Dziewczyny czy wasze maluchy zaczynają się ślinić bo mój mały dziś cały czas pluję jest strasznie marudny i płaczliwy jak leży na brzuchu to trze dziąsłami o prześcieradło wiem że na ząbki to za wcześnie ale w takim razie co może być przyczyną takiego zachowania??
A i zapomniałam dodać że stracił apetyt :/
Mój mały też zaczął sie intensywnie ślinić a moja mama stwierdziła że niedługo mogą mu już ząbki wychodzić (maluch mojej kuzynki jak miał 3 msc miał już 1-sze ząbki) ale ja myślę że to raczej przez to że namiętnie ssie swoje ręce... ale jak u Ciebie dochodzi brak apetytu to może skonsultuj z lekarzem lub położną
Dziewczyny mam kilka pytań.
1. Jak długo wasze dzieci ssa pierś?
2. Jak często je przystawiacie do piersi bo są głodne?
3. Jak czesto wasze dzieci robią kupe? Co kilka godzin czy co kilka dni?
4. Dajecie z jednej czy z dwuch piersi?
U mnie jest tak: Bartek ssie pierś ok 5 minut- żadko kiedy jje dłużej. A przystawiam go co ok 1-1,5 godz. Moje dziecko ostatnio robi kupe co pare dni. Jak już robi to kupa jest bardzo duża lub nie robi 4 dni ale 5 dnia to potrafi zrobić 5 sporych kup.
Daje na zmiane. Raz z jednej raz z drugiej.
u mnie było podobnie do tego mały miał potworne bóle brzuszka i wzdęcia a eraz powoli się przestawiamy
1. ssie jakieś 15 minut potem czasami daje mu possać dla przyjemności bez pobierana pokarmu (wiem że nie powinnam ale nie mogę się powstrzymać)
2. prztstawiam co 2,5-3h w dzień (rzadko co 2 h) a w nocy to co ok. 4-5h
3. mały robi średnio raz na 2 dni
4. przy jednym karmieniu daje jedną pierś i zmieniam piersi co karmienie, chyba że widzę że mały się nie najada to daję drugą