reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Rytm dnia ma taki sam zawsze, o 20 kąpiel, później karmienie i próba zaśnięcia, ale spać to ona nie chce. Krzyczy w niebogłosy, a po 23 próby usypiania zazwyczaj się udają. Zasypia wtedy sama w łóżeczku.

reklama
moja Julka jest kapana o 21 zanim wykonam wszystkie czynności jest już 21.30 dostaje butlę i idzie spac co prawda u mamy na rekach:crazy: a żeby wiedziała ze st noc mam w pokoju zapaloną lampke nocną.Dzisiaj spróbuje ją położyć w łóżeczku zarz po butli może uda sie jej samej zasnać.

a u nas z zasypianiem jest tragedia i tym w dzień i tym nocnym, mały świeruje i płacze i działa na niego tylko wybujanie na rękach, zresztą on marudzi cale dnie więc przyzwyczajona jestem.
I u nas są w miare stałe pory karmienia, kąpieli i wszystko codziennie tak samo, a i tak jest problem, o zasypianiu samemu w łózeczku nawet nie marze bo mamy takie koncerty że glowa boli:( ale za to w nocy ładnie spi jak juz zaśnie po kilku próbach i budzi sie tylko raz na karmienie

my kąpiemy o 19 a o 19.30 jest po wszystkim, zazwyczaj usypia po cycu i po 30 min budzi si.ę znów, dopycha się ale wtedy już trzeba go lulać aby łaskawie usnął bo marudzi. Usypia ok 21-22 i śpi wtedy ładnie. A my w pokoju żadnych lampek itp nie zapalamy, jest ciemność i tak ma być :)

Witam ,witam u nas rytm dnia tez juz sie mniej wiecej ustalil :) Kasiulca karmimy ostatni raz ok 22 (+- pol godziny) wczesniej oczywiscie myjemy i zakladamy nowego pampka,kladziemy dziecie do lozeczka i po 10 minutach mamy swiety spokoj,bez zadnych placzow ,jekow i tego podobnych (taki egzemplaz nam sie trafil :) ) budzi sie ok5,30 6 rano na butekle i spimy dalej tak sobie do 8 - 8.30 :) Dziewczyny ja naprawde nie wiem co to nieprzespana noc !!!! Rano myju-myju ,ubieramy sie i schodzimy do kuchni gdzie Kacha po ok godzinnej zabawie zasypia sobie do 12-13 jak ladna pogoda to na tarasie,po poludniu spacerek, troche zabawy po poludniu drzemka i od 17 do 21 POWER !!!

My się kąpiemy co drugi dzień tak koło 21 potem jemy czytamy książeczkę i kładziemy się do łóżeczka śpimy do 5-6 rano jemy i śpimy albo do 8-9 albo od kilku dni udaję nam się pospać nawet do 11 :)

Gussia my zwykle od 5 na nogach - masakra , ostatnio zaczynam to bardziej odczuwac, bo wydaje mi się że mam mniej sił.

reklama
ja tak samo, do tego olaf w dzień nie spi a ja wykończona, i nie wiem dlaczego on tyle marudzi, po calym dniu padam, próbowalam go dziś uspic w bujaczku, po godzinie bujania miałam dosc, dalej nic, wzięłam go na ręce bo marudkał i w 5 minut odpłynał, ale szkoda ze też tylko na 5 minut;/ ah...

Do góry