reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią: czy Waszym dzieciaczkom też zdarza się krzyczeć i płakać przy piersi...? Bo ja już jestem załamana, moja Mała czasami ma tak (nie zawsze), że ładnie ssie i nagle odrywa się od cycka i wyje wniebogłosy... Daję jej cycka na nowo, a ona dalej wyje, po chwili łapie go, ssie łapczywie i scenariusz się powtarza... Zupełnie nie wiem, jak jej pomóc i co mam robić...
u nas identycznie i możliwe, że mała wcale w tym momencie nie jest głodna :)
Zauważyłam, że gdy Maks tak robi nie oznacza to głodu :) Tylko np albo jest zmęczony albo domaga sie uwagi :) Bo jak zaspokoję jego potrzebę to potem ładnie ssie :) Poobserwuj małą to jak płacze na jedzenie a jak np na spanko lub inne dolegliwości :)

reklama
Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią: czy Waszym dzieciaczkom też zdarza się krzyczeć i płakać przy piersi...? Bo ja już jestem załamana, moja Mała czasami ma tak (nie zawsze), że ładnie ssie i nagle odrywa się od cycka i wyje wniebogłosy... Daję jej cycka na nowo, a ona dalej wyje, po chwili łapie go, ssie łapczywie i scenariusz się powtarza... Zupełnie nie wiem, jak jej pomóc i co mam robić...

Marbus u mnie tez tak bywa. I oprocz tego ze płacze to jeszcze bardzo sie trzepie:-DTo podobnie jak Beniaminka biore go do odbicia, i jak mu sie odbije to znowu ładnie je. Czasami tez to ozn. ze juz nie chce jesc. Musisz ja wyczuc po prostu. Ja niby kumam o co Antosiowi chodzi, ale czasami tez sie myle:tak::confused:.

POMOCY!!dziewczyny powiedzcie mi czy któreś z waszych dzieci ma uczulenie na rumianek?? jest to wgl możliwe??
bo młodemu wyskoczyły krostki na buzi poszłam do lekarza , stwierdziła że to niby skaza białkowa jest i mam nabiału nie jeść przez 8 tyg.w co nie bardzo chce mi się wierzyć bo w ostatnim czasie nabiału mało jadłam a jak wyszłam ze szpitala to tylko na serkach przez tydzień i nic mu nie było;/;/ od wizyty minęło 4 dni bez nabiału a małemu się więcej kropeczek pojawiło smarowałam mu buzie rumiankiem i czasem herbatkę z rumianku też dostawał. możliwe by był uczulony??

Ksiulka, lekarze z tym nabiałem najczesciej diagnozuja na wszelki wypadek... ale powiem Ci, lepiej dmuchac na zimne.. przechodziłam to.. teraz wiem ze na szczescie to nie była skaza... a to, ze od 4 dni nie jadlas nabialu i krostek jest wiecej nic nie znaczy...alergen sie utrzymuje u Dzidzi 2, 3 tygodnie.. ja bym zrezygnowala z nabialu, albo dla potwierdzenia poszlabym do innego lekarza... powodzenia

POMOCY!!dziewczyny powiedzcie mi czy któreś z waszych dzieci ma uczulenie na rumianek?? jest to wgl możliwe??
bo młodemu wyskoczyły krostki na buzi poszłam do lekarza , stwierdziła że to niby skaza białkowa jest i mam nabiału nie jeść przez 8 tyg.w co nie bardzo chce mi się wierzyć bo w ostatnim czasie nabiału mało jadłam a jak wyszłam ze szpitala to tylko na serkach przez tydzień i nic mu nie było;/;/ od wizyty minęło 4 dni bez nabiału a małemu się więcej kropeczek pojawiło smarowałam mu buzie rumiankiem i czasem herbatkę z rumianku też dostawał. możliwe by był uczulony??
Ksiulka rumianek uczula bardzo czesto, nawet mydło rumiankowe, herbatki i kapiele.Odstaw go i obserwuj,a z dieta moze na razie zaczekaj, zebys wiedziala co uczulalo.Powinno ustapic za kilka dni do tygodnia po rumianku, zas odstawienie nabialu w pozywienieu mamy moze dac efekty dopiero po 1-3 tygodniach.I nabial wlasnie odstawia sie na ok 3 tyg i sie obserwuje, jak zmian na lepsze brak, odstawia sie np. MARCHEW! Herbate, cytrusy, kakao(czekolade, orzechy, miod).To najczestsze alergeny z pokarmu matki, ale mowimy tylko o wypadkach kiedy dziecko ma sklonnosci do alergii, normalnie tych skladnikow z diety nie eliminujemy, jedynie jesli podejrzewamy alergie.

Hej kochaniutkie

Ratujucie bo nie wiem co myslec moja córeczka wczoraj po południu zrobila 2 zielone kupy, ja przypisałam to reakcji na szczepienie bo rano juz normalne a tu dzis powtorka z rozrywki przed chwila zielona kupa ze sluzem... zaczynam sie martwic bo nie wiem czy to juz zle ?? nie mam pojecia co robic, apetyt ma nadal troche ulewa ale w normie pomocy!!

co do rumianku to prawda ze często własnie uczula,i tak samo jak Beniaminka napisała ze cytrusy , czekolada, truskawki np. ten nabiał bymm odstawiła, krostki smarowała i zobaczyła co bedzie dalej, jeśli to nie skaza to moze trądzik albo coś innego, ale lepiej dmuchac na zimne .

kalcha ja nie pomogę, ale z tego co pamiętam Beniamika pisała ze kupka jak poleży w pampku robi się zielona, ale jeśli to swierze zielone kupki to ja juz bym poszła do lekarza( ale ja nadgorliwa jestem)

Kalcha ja na Twoim miejscu bym poszła bądź zadzwoniła do lekarza o te kupki... A jak karmisz? Jeżeli sztucznie to nie zmieniałaś przypadkiem mleka? Jeżeli piersią to może jakiś nowy składnik w diecie? Skąd tren śluz się wziął - to jest niepokojące... (ja jak Guusia nadgorliwa i czasami trochę panikuję :) )

reklama
Kalcha a kiedy mala byla szczepiona? Moze na wszelki wypadek zadzwon i zapytaj.
U mnie Laura byla szczepiona w srode i wczoraj popoludniu zaczela robic rzadkie kupy i tez sie zastanawiam czy to po szczepieniu. W sumie lekarz mowil, ze moze sie tak zdarzyc, ale dopiero po 3 dniach?? Mozliwe??
Dzisiaj bede ja obserwowac, czy tylko konsystencja sie zmienila czy tez ilosc. Bo zadnych innych objawow nie ma

Do góry