reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Malgoś, moja Wiki zawsze robi rzadkie kupki, a kolor zależy od diety. Moja Mała robi od pomarańczowych, przez słomkowo żółte po zielonkawe. Ja w ogóle daję Wiki 3xdziennie espumisan w kroplach, bo prężyła się trochę i często płakała. teraz mam troszkę więcej spokoju i potrafi pospać 1-2 razy w ciągu dnia po ok.2h, a wczesniej mogłam tylko pomarzyć o takim luksusie- spała po 10 minut.

reklama
Kurcze dziewczyny ma ktoras z was problem z bardzo czastym ulewaniem i dosc duze ilosci zaraz po jedzeniu czasami nawet po 2h ulewa jej sie sporo i to po kilka razy lekarz twierdzi ze wszystko jest ok i ze do pol roku minie ale ja nie wiem moja mala ulewa po kazdym jedzeniu mimo ze jej sie odbije i to czasem naprawde duzo ale ze niby ladnie przybiera to jest ok miala ktoras z was moze problem taki ze swoim dzieckiem:zawstydzona/y:

Kurcze dziewczyny ma ktoras z was problem z bardzo czastym ulewaniem i dosc duze ilosci zaraz po jedzeniu czasami nawet po 2h ulewa jej sie sporo i to po kilka razy

Toshi mój mały też tak ulewał ale daliśmy sobie z tym radę. Polecam mleko Bebilon przeciw ulewaniu jeśli karmisz butelką lub inne mleko+zagęszczacz Nutriton. Nutriton używa się też przy karmieniu piersią.
Jak dla nas obydwa sposoby poskutkowały w 100%

Małgoś, moja Mała też robi takie różne kupki, jak pisze Angelus. Dziewczyny, a ile dajecie kropelek tego Espumisanu? Moja dzisiaj skończyła 4 tygodnie, więc mogę zacząć jej to dawać, bo też często się pręży i prawie płacze, kiedy robi kupkę. Dajecie wg dawkowania na ulotce czy jakoś mniej, jeśli podajecie profilaktycznie? Acha, na szczęście kolek Mała nie ma, ale ja własnie profilaktycznie bym chciała ten Espumisan jej podawać przynajmniej 2 razy na dobę.

marbus mi lekarka nie kazala dawac profilaktycznie tych kropli, jesli nie ma problemu z kolkami, bo brzuzek za bardzo sie przyzwyczja i nie probuje pracowac sam, espumisan dawac tylko w razie kolek

kurde..co lekarz to inna opinia!
mi polozna mowila ze moge podawac po 10 kropli 2 razy dziennie zapobiegawczo..moj maly tez nie mial nigdy kolek..fakt skonczyl miesiac a ja nie zwiekszylam dawkowania tych kropli i dalej po 10. Rozmawialam z moja przyjaciolka ktora ma 2 letnia corke i tez podawala espumisan zapobiegawco i nigdy nie miala problemow z mala.

reklama
bo każde dziecko toleruje inne mleczko :)
mój na comforcie super, kupki ładne (choć on dostaje może 2 x dziennie) za to po NAN miał zielone kupy :/ jak szpinak wyglądały :/ także trzeba trafić na dobrą dla dziecka mieszankę :)

Do góry