reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Onionek u mojej siostry starszy synek uwielbiał odgłos suszarki i czasami poł nocy była właczana. Wiec lepiej nie przyzwyczajaj Maciusia do tej suszarki, bo jedna to Ci nie wystarczy:-D Mozna tez pieluszke ogrzewac suszarka i do brzuszka przykładac. Znowu młodsza Ola lubi odgłos okapu z kuchni albo wiatraka. Zasypia w mig przy tym. Ja na razie nie stosuje zadnego w.w. sposobu, ale jak bedzie trzeba to tez zastosuje.

Kasialle
oby wszystko sie jakos unormowała, zycze Ci tego.

niezle z tym okapem :-D musi w takim razie w kuchni zasypiac hehe...

reklama
akderk nam lekarka też powiedziała że w razie czego rureczki wendi mamy kupić uważam że są zbędne bo to samo można zrobić termometrem.
KasiaAlle wiesz co mi położna powiedziała że można jeszcze czopki VIBURCOL N na kolki w dodatku są one uspokajające i przeciwgorączkowe. Miałam okazję użyć 1 i poprawa na maxa była mały spokojnie spał pierdzioszkał i kolek nie było.

akderk nam lekarka też powiedziała że w razie czego rureczki wendi mamy kupić uważam że są zbędne bo to samo można zrobić termometrem.
KasiaAlle wiesz co mi położna powiedziała że można jeszcze czopki VIBURCOL N na kolki w dodatku są one uspokajające i przeciwgorączkowe. Miałam okazję użyć 1 i poprawa na maxa była mały spokojnie spał pierdzioszkał i kolek nie było.

Ja to nawet nie mam zwykłego termometru,ale tak czy inaczej mam opory przed ingerowaniem w pupce małego , no chyba że będzie już źle to wtedy , będę zmuszona

a ja musze podziękowac Beniamince:*

małemu juz wczoraj przestalo ropiec oczko, dwa dni przemywania i smarowania i jest pięknie, teraz tylko smaruje 2 razy dziennie tym żelem, mam nadzieje że nie zapeszę i znowu nie zacznie.

dziękuje za rade:****

ja róznie teraz ma same body na długi rekaw i grube skarpety, spi pod kocykiem bo ja jak jest słońce to mam saune w pokoju bo cała sciana z szyb, ale zamówiłam zasłony i czekam więc sauny juz nie bedzie, a tak normalnie to body na długi i półśpiochy , jakieś skarpeciorki, albo na krótki rekaw body to wtedy na to kaftanik.

a jak ubieracie do snu? bo ja już nie wiem, ubieram body na krótki i na to pajac czy jak to się zwie, jak zimniej jest to taki misiowy cieplejszy ale na razie za ciepły chyba jeszcze. i śpi pod kocykiem, a wczoraj pierwszy raz w śpiworku.

reklama
jak ubieracie swoje dzieciaczki w domu? chodzi mi o to, ile warstw maja na sobie i czy wtedy leza pod kocykiem, w beciku? u mnie w pokoju jest srednio 21-22 stopnie..

ja ubieram w body na długi rękaw + śpiochy
lub kaftanik + spiochy
lub body na krótki rękaw + pajac do tego przykrywam go kocykiem takim cieńszym albo rożkiem rozłożonym jak jest zimniej (u mnie jest ok 21 stopni w dzień)
a jak jadę do rodziców a tam jest zimniej to zakładam body na krótki rękaw + spodenki + skarpetki + grubsza bluzeczka na długi rękaw

na noc nie ubieram jakoś specjalnie tylko kocykiem grubszym przykrywam

Do góry