reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Onionek u mojej siostry starszy synek uwielbiał odgłos suszarki i czasami poł nocy była właczana. Wiec lepiej nie przyzwyczajaj Maciusia do tej suszarki, bo jedna to Ci nie wystarczy:-D Mozna tez pieluszke ogrzewac suszarka i do brzuszka przykładac. Znowu młodsza Ola lubi odgłos okapu z kuchni albo wiatraka. Zasypia w mig przy tym. Ja na razie nie stosuje zadnego w.w. sposobu, ale jak bedzie trzeba to tez zastosuje.

Kasialle
oby wszystko sie jakos unormowała, zycze Ci tego.

niezle z tym okapem :-D musi w takim razie w kuchni zasypiac hehe...

reklama
akderk nam lekarka też powiedziała że w razie czego rureczki wendi mamy kupić uważam że są zbędne bo to samo można zrobić termometrem.
KasiaAlle wiesz co mi położna powiedziała że można jeszcze czopki VIBURCOL N na kolki w dodatku są one uspokajające i przeciwgorączkowe. Miałam okazję użyć 1 i poprawa na maxa była mały spokojnie spał pierdzioszkał i kolek nie było.

akderk nam lekarka też powiedziała że w razie czego rureczki wendi mamy kupić uważam że są zbędne bo to samo można zrobić termometrem.
KasiaAlle wiesz co mi położna powiedziała że można jeszcze czopki VIBURCOL N na kolki w dodatku są one uspokajające i przeciwgorączkowe. Miałam okazję użyć 1 i poprawa na maxa była mały spokojnie spał pierdzioszkał i kolek nie było.

Ja to nawet nie mam zwykłego termometru,ale tak czy inaczej mam opory przed ingerowaniem w pupce małego , no chyba że będzie już źle to wtedy , będę zmuszona

a ja musze podziękowac Beniamince:*

małemu juz wczoraj przestalo ropiec oczko, dwa dni przemywania i smarowania i jest pięknie, teraz tylko smaruje 2 razy dziennie tym żelem, mam nadzieje że nie zapeszę i znowu nie zacznie.

dziękuje za rade:****

ja róznie teraz ma same body na długi rekaw i grube skarpety, spi pod kocykiem bo ja jak jest słońce to mam saune w pokoju bo cała sciana z szyb, ale zamówiłam zasłony i czekam więc sauny juz nie bedzie, a tak normalnie to body na długi i półśpiochy , jakieś skarpeciorki, albo na krótki rekaw body to wtedy na to kaftanik.

a jak ubieracie do snu? bo ja już nie wiem, ubieram body na krótki i na to pajac czy jak to się zwie, jak zimniej jest to taki misiowy cieplejszy ale na razie za ciepły chyba jeszcze. i śpi pod kocykiem, a wczoraj pierwszy raz w śpiworku.

reklama
jak ubieracie swoje dzieciaczki w domu? chodzi mi o to, ile warstw maja na sobie i czy wtedy leza pod kocykiem, w beciku? u mnie w pokoju jest srednio 21-22 stopnie..

ja ubieram w body na długi rękaw + śpiochy
lub kaftanik + spiochy
lub body na krótki rękaw + pajac do tego przykrywam go kocykiem takim cieńszym albo rożkiem rozłożonym jak jest zimniej (u mnie jest ok 21 stopni w dzień)
a jak jadę do rodziców a tam jest zimniej to zakładam body na krótki rękaw + spodenki + skarpetki + grubsza bluzeczka na długi rękaw

na noc nie ubieram jakoś specjalnie tylko kocykiem grubszym przykrywam

Do góry