reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

sudocrem niestety sie nie sprawdził, bepanten i linomag tez nie, przy każdej znanie pieluszki myjemy pupkę po bieżącą wodą
już nam prawie schodziło po maści clotrimazolum i jakos znowu wywaliło, po pieluszkach huggies wiec wracam do pampków i teraz masc alantan, na wieczór jeszcze spróbujemy kąpieli w krochmalu, jak nie pomoże to chyba w piątek lekarza trzeba będzie odwiedzić

powiedz lekarce niech ci przepisze masc robiona kosztuje 10 zł u nas rewelka duze pudelko wydajna i ladnie natluszcza pupke, jak mlody mial luszczaca sie skorke kazala tez smarować cialko i zeszlo ładnie :)

a dziewczynki powiedzcie mi uzywala ktoras z was DELICOLU ?? bo dostalismy na wzdecia i kolki. niestety domowe i sprawdzone sposoby przestaly dzialac:( esputicon tez nie dziala. wczoraj musialam czopka VIBURCOL N zaaplikowac bo dzidzia juz nie dawała rady...

reklama
Ja też smarowałam sudocremem i pupkę i pipkę:tak: Małą miałą ogień po szpitalu na jednym i na drugim.Sudokrem nie dawał za bardzo rady, a do tego nie tolerowała husteczek i pampków happy. Zmieniliśmy maść na taka robioną w aptece z 5zł i na drugi dzień było o niebo lepiej! Teraz jest super, zero odparzenia a męczyliśmy się 5tyg. Nadal smaruję troszkę też wargi:tak:
Co z tym happy jest nei tak? Mnóstwo osób mi mówi o uczuleniach na ich produkty i moja też reagowałą na nie okropnie!
A teraz kupiliśmy pieluchy z rossmana i są cudowne! Mieciutkie i bardzo przyjemne w dotyku. Póki co jesteśmy na nich i jest ok:tak:

Ja miałam z małym przeboje po wyjściu ze szpitala.
Wypóścili go z bakterią w pachwinkach rany.
Do dziś myję wodą przegotowaną z dodatkiem kali i maść bepanthen.
Jeszcze jest alantan to używałam przy córze.
Narazie wogóle nie używam chusteczek.
Jeszcze jest maść Diprobase to jak już faktycznie mocno jest odparzony.

czesc dziewczyny
mam pytanie odnosnie kolek
czy stasujecie jakies leki moze bo mojej malej nic nie pomaga i chcalabym kupic
sab simplex moze ktoras z was go stosowala i moze mi cos powiedziec na ten temat czy to wogole dziala u maluszka:-(

toshi ja też mam problem z kolkami braliśmy esputicon nie pomogło dziś dostaliśmy Delicol zobaczymy co będzie , jak zakupisz sab simplex to napisz jakie reakcje i czy pomaga.

Toshi ja odstawiłam sab simplex bo wydawało mi się że ma jeszcze więcej teraz stosuje infacol i jest ok. do tego dodatkowo herbatka hippa z koperkiem i nie ma wogóle.

dziewczyny poradzcie cos na odparzenia, moj mały juz ponad tydzien ma i ni cholere nie mozemy się tego pozbyc

mi położna poleciła maść TORMENTIOL (nie wiem czy taka pisownia) wiem,że ma kolor brązowy ta maść własnie na odparzenia....chyba bez recepty i nie droga, warto spróbować....kiedy używałam na trądzik, skuteczna...oby pomogło, no i suszenie, wietrzenie jak najbardziej.....

Moj Antos miał po szpitalu odparzone pod jajeczkami, pomogł na szczescie sudocrem. Chociaz ciezki do zmycia.

Ale lilu ma racje z tym termentiolem. Siostry Ola miała ostatnio bardzo odparzona pupe i pomogła własnie ta masc. Nawet lekarka pochwaliła sis, ze zaczeła ja stosowac.

Lilu ja tez kedys stosowałam na tradzik. Teraz tez zawsze w domu jest ta masc, jak jakis syfek wyskoczy to smaruje.

Mój mały ma kolki. Stosuje infacol i trochę pomaga. Jest lepiej i Bartek tak się nie męczy. Czytałam na jakiejś stronie ze najlepiej na kolkę działa Planteks ale jeszcze go nie próbowałam.

reklama
My od dziś też delicol bo esputicon i espunisan nie pomagały , teraz czekać tylko na rezultaty
mam nadzieje ze pomoże gdzieś czytałam że już po 2 dniach powinno być widać znaczną poprawę mi kazała podawać przez 7 dni jak nie będzie poprawy to zmiana na coś innego a ty ile masz podawać??:)chociaż mały dziś spokojny w miarę od 14 i nie wiem czy to cisza przed burzą że czy prostu brzuszek nie boli:)

Do góry