reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

ja o tych krostkach pisalam na glownym, ale nikt nie zauwazyl...takie male pryszczyki, podchodzace woda lub ropka, nie wiem....na razie , za przykladem SAary, smaruje swoim mlekiem i troszke zasychaja, do lekarza mam w srode i tez nie wiem czy czekac..byly tylko na nozkach, a teraz tez na raczkach i pojedyncze na buzi...ale tez nie wydaje mi sie , zeby malemu przeszkadzaly i sie nie "paprza" tylko sa?

Kąp lub myj w krochmalu, działa cuda!!!

reklama
Dziewczyny pomocy mój ma zaparcia, już czwarty dzien się meczymy, maly zanim z sibie cos wydusi to wyje i wygina sie i widać ze brzuszek go boli, dostaje mleko hippa z probiotykiem ale nie wiem czy to nie zła mieszanka dla niego, dziś dałam mu kawałek czopka nawet nie zdążyłam dobrze założyć a kupka wyszła, ale nie chcę jego wypróżniania uzależniać od czopków.

Oj nie mam czasu na nic... moja coreczka nie wiem sama co robi jakiś obłęd... płacze w niebogłosy za chwilke śpi w sekundzie i tak śpi może z 5 10 minut i znowu ryk i tak całe ostatnie 2 dni i nic tylko by na cycu wisiała nie koniecznie ciągła, a o spaniu w łóżeczku można w dzień zapomnieć jedynie na rękach... ja nie wiem co jej jest.. ratujcie co jej może być do tego co chwile się pręży ale żeby to była całodzienna kolka?? chyba nie prawdopodobne...
A i czy wasze dzieciaczki też robą takie mega wodniste kupki?? ja jak ją dzis przewijałam to normalnie jej pocieklo z tyłeczka wyglądało to jak rozwolnienie u dorosłego .. czuję się bezradna...

Kalcha,u mnie jest to samo plus od 17 do 21 Mała wścieka się przy cycu, ale cały czas chce ssać, potem żyga i znowu je i po tym zasypia na noc. Dlatego nie mam czasu na bb :-(

Akderk zaparcia są wtedy jak kupka jest twarda i zbita. Jeśli była taka, to trzeba dawać więcej płynów. Jeśli była normalna to wsio jest ok.niestety. To jest kwestia niedojrzałego układu pokarmowego. A wyduszanie kupki to też rzecz normalna...dorośli też muszą się powysilać;-) Możesz zrobić serie przyginania mocno kolan do brzuszka. U mnie sie sprawdza:tak:

Kalcha,u mnie jest to samo plus od 17 do 21 Mała wścieka się przy cycu, ale cały czas chce ssać, potem żyga i znowu je i po tym zasypia na noc. Dlatego nie mam czasu na bb :-(
U mnie to samo. Pytalam poloznej co mam zrobic. Ta mi polecila przystawic dziecko do jednej i do drugiej piersi. Jesli jeszcze mala chce jesc to powtorzyc znow jedna i druga piers i skonczyc karmienie. Jesli nadal szuka cyca, podac smoczka. Dziecko wtedy na pewno nie jest glodne tylko szuka kontaktu z nami. Dlatego ja robie tak, ze jak jestem pewna, ze sie najadla, to podaje jej smoczka, klade sie obok niej, mocno przytulam albo smyram po buzi. Mala szybciutko zasypia.

witam po długim czasie nieobecnosci tak sobie czytam piszecie o tradziku noworodkowym moj maluszek tez mial pełno rostek na buzce i głowce najpierw myslelismy ze to od sloneczka ale niestety okazalo sie ze to skaza bilkowa wiec nie lekcewazcie tego.. po odstawieniu przeze mnie nabialu nawet problem bolacego brzuszka ktory brany byl za kolki zniknal

Mój mały tez ma na policzkach krostki, nie wiem czy to potówki czy cos innego...nabiału mało pije i jem wiec chyba nie skaza białkowa...nic uczulajacego tez nie za bardzo jem wiec zobaczymy co połozna powie...wizyta jutro. Przemywam woda przegotowana nawet sola fizjiologiczna i co sie lekko przesuszy to znowu sie pojawia...nawet mlekiem moim próbowałam, ale teraz jakos cycki mi zmalały i sflaczały wiec juz nie mam czym.
Boje sie ze pokarm trace , mały poje 10min jednego cyca zasypia potem odczekuje az mu sie odbije i drugiego cyca tez około 10min ssie i juz nie chce niby albo sie wscieka szukajac cycka troche possie i sie denerwuje...a jak sie uda mu wkoncu zasnac to po pół godz znowu szuka cyca ...jak daje smoka to go tak ssie strasznie łapczywie..wiec dalej głodny. A ja cycki mam juz tak miekkie i gdy naciskam nic nie leci...

reklama
kalcha u nas tez było podobnie mały spał a za chwilę w ryk.. pomogło leżenie na brzuszku i masowanie plecków odwrotnie niż wskazówki zegara, oraz noszenie na ramieniu jak do odbicia :)

Do góry