reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
dziewczyny poradzcie cos na odparzenia, moj mały juz ponad tydzien ma i ni cholere nie mozemy się tego pozbyc

ja od urodzenia używam dla małego sudokremu i nie mam żadnych zastrzeżeń-szybcutko się goi, jedynym minusem jest to że beznadziejnie się zmywa dlatego nie smaruję nim siusiaka i worka moszniowego
życzę powodzenia w walce z odparzeniami

Paulka, po kazdej zmianie pieluszki umyj pupke przegotowana woada, dokladnie susz pupcie, najlepiej wietrzyc duzo bez pieluszki, jedynie w tetre na chwile mozna zawijac i dac sie temu wietrzyc. Potem sudocrem jak jest mocno czerwona pupa, a jak juz lepiej to tylko linomag i to grubo smarowac, dobry jest tez bephanten- ja osobiscie uwielbiam te masc, goi rewelacyjnie. Sudocrem mam ale ani razu nie uzywalam, jada na linomagu i bephantenie, a dodam ze mala miala biegunki przez 2 tyg i pupa nic nie ucierpiala.
moze pomoze :-) - wazne jest to mycie pupci po zmianie pieluchy woda a nie chusteczkami i suszenie.

Ropiejace oczko

Mialam Wam napisac jak ladnie i szybko uporalismy sie z tym problemem, ale zawsze brakuje czasu.

Otoz polozna polecila, a lekarz potwierdzil aby zanim zastosuje sie krople z natybiotykiem sporbowac oczko przemywac wywarem ze swietlika lekarskiego, gazikami -tak aby za kazdym razem robic to nowym gazikiem, czyli 3x przemywamy na jednej peracji to 3 gaziki i drugie oczko osobno. Potem smaruje sie oczko zelem ze swietlika z apteki-same powieczki i musze wam powiedziec ze 3 dni i zero ropki w oczku- super zdzialalo, a wczesniej robbila ju sola fizj. ale malo schodzilo, widac byl stan zapalny.Tym gazikiem sie czysci od skroni w kierunku noska i to jest taki masaz od razu kanalika lzowego.

sudocrem niestety sie nie sprawdził, bepanten i linomag tez nie, przy każdej znanie pieluszki myjemy pupkę po bieżącą wodą
już nam prawie schodziło po maści clotrimazolum i jakos znowu wywaliło, po pieluszkach huggies wiec wracam do pampków i teraz masc alantan, na wieczór jeszcze spróbujemy kąpieli w krochmalu, jak nie pomoże to chyba w piątek lekarza trzeba będzie odwiedzić

mi położna poleciła maść TORMENTIOL (nie wiem czy taka pisownia) wiem,że ma kolor brązowy ta maść własnie na odparzenia....chyba bez recepty i nie droga, warto spróbować....kiedy używałam na trądzik, skuteczna...oby pomogło, no i suszenie, wietrzenie jak najbardziej.....

a dziewczyny ja mam pytanie odnosnie smarowania dziewczynek bo jak byla u mnie polozna to powiedziala ze pipki nie mozna smarowac sudocremem nie chodzi mi o srodek tylko z zewnatrz a moja ma strasznie czerwona i wyglada tak jakby jej nawet skora schodzila;/ wkurzylam sie bo jak mozna niczym nie smarowac skoro taka czerwona i posmarowalam mimo wszystko tym sudocremem moze ktoras z was cos doradzi a moze ta polozna sie mylila

a dziewczyny ja mam pytanie odnosnie smarowania dziewczynek bo jak byla u mnie polozna to powiedziala ze pipki nie mozna smarowac sudocremem nie chodzi mi o srodek tylko z zewnatrz a moja ma strasznie czerwona i wyglada tak jakby jej nawet skora schodzila;/ wkurzylam sie bo jak mozna niczym nie smarowac skoro taka czerwona i posmarowalam mimo wszystko tym sudocremem moze ktoras z was cos doradzi a moze ta polozna sie mylila
Ja smaruję z zewnątrz ale sudokremu jeszcze nie używałam Na razie mam Mustela ale tylko próbkę

Ostatnia edycja:
reklama

Ja kazdej corce lekko smarowalam wargi sromowe sudocremem i nigdy zadna polozna nic mi nie mowila ze nie wolno.

Do góry