reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
dziewczyny poradzcie cos na odparzenia, moj mały juz ponad tydzien ma i ni cholere nie mozemy się tego pozbyc

ja od urodzenia używam dla małego sudokremu i nie mam żadnych zastrzeżeń-szybcutko się goi, jedynym minusem jest to że beznadziejnie się zmywa dlatego nie smaruję nim siusiaka i worka moszniowego
życzę powodzenia w walce z odparzeniami

Paulka, po kazdej zmianie pieluszki umyj pupke przegotowana woada, dokladnie susz pupcie, najlepiej wietrzyc duzo bez pieluszki, jedynie w tetre na chwile mozna zawijac i dac sie temu wietrzyc. Potem sudocrem jak jest mocno czerwona pupa, a jak juz lepiej to tylko linomag i to grubo smarowac, dobry jest tez bephanten- ja osobiscie uwielbiam te masc, goi rewelacyjnie. Sudocrem mam ale ani razu nie uzywalam, jada na linomagu i bephantenie, a dodam ze mala miala biegunki przez 2 tyg i pupa nic nie ucierpiala.
moze pomoze :-) - wazne jest to mycie pupci po zmianie pieluchy woda a nie chusteczkami i suszenie.

Ropiejace oczko

Mialam Wam napisac jak ladnie i szybko uporalismy sie z tym problemem, ale zawsze brakuje czasu.

Otoz polozna polecila, a lekarz potwierdzil aby zanim zastosuje sie krople z natybiotykiem sporbowac oczko przemywac wywarem ze swietlika lekarskiego, gazikami -tak aby za kazdym razem robic to nowym gazikiem, czyli 3x przemywamy na jednej peracji to 3 gaziki i drugie oczko osobno. Potem smaruje sie oczko zelem ze swietlika z apteki-same powieczki i musze wam powiedziec ze 3 dni i zero ropki w oczku- super zdzialalo, a wczesniej robbila ju sola fizj. ale malo schodzilo, widac byl stan zapalny.Tym gazikiem sie czysci od skroni w kierunku noska i to jest taki masaz od razu kanalika lzowego.

sudocrem niestety sie nie sprawdził, bepanten i linomag tez nie, przy każdej znanie pieluszki myjemy pupkę po bieżącą wodą
już nam prawie schodziło po maści clotrimazolum i jakos znowu wywaliło, po pieluszkach huggies wiec wracam do pampków i teraz masc alantan, na wieczór jeszcze spróbujemy kąpieli w krochmalu, jak nie pomoże to chyba w piątek lekarza trzeba będzie odwiedzić

mi położna poleciła maść TORMENTIOL (nie wiem czy taka pisownia) wiem,że ma kolor brązowy ta maść własnie na odparzenia....chyba bez recepty i nie droga, warto spróbować....kiedy używałam na trądzik, skuteczna...oby pomogło, no i suszenie, wietrzenie jak najbardziej.....

a dziewczyny ja mam pytanie odnosnie smarowania dziewczynek bo jak byla u mnie polozna to powiedziala ze pipki nie mozna smarowac sudocremem nie chodzi mi o srodek tylko z zewnatrz a moja ma strasznie czerwona i wyglada tak jakby jej nawet skora schodzila;/ wkurzylam sie bo jak mozna niczym nie smarowac skoro taka czerwona i posmarowalam mimo wszystko tym sudocremem moze ktoras z was cos doradzi a moze ta polozna sie mylila

a dziewczyny ja mam pytanie odnosnie smarowania dziewczynek bo jak byla u mnie polozna to powiedziala ze pipki nie mozna smarowac sudocremem nie chodzi mi o srodek tylko z zewnatrz a moja ma strasznie czerwona i wyglada tak jakby jej nawet skora schodzila;/ wkurzylam sie bo jak mozna niczym nie smarowac skoro taka czerwona i posmarowalam mimo wszystko tym sudocremem moze ktoras z was cos doradzi a moze ta polozna sie mylila
Ja smaruję z zewnątrz ale sudokremu jeszcze nie używałam Na razie mam Mustela ale tylko próbkę

Ostatnia edycja:
reklama

Ja kazdej corce lekko smarowalam wargi sromowe sudocremem i nigdy zadna polozna nic mi nie mowila ze nie wolno.

Do góry