reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
moj maluszek to w dzien jak nie ma drzemki to cyc i raczki ,ale jak pospi to z 4 godzinki spi ,dzisaj nici ze spacerku bo leje a szkoda,dziewczyny ile mam dac kropelek espunisan syniowi bo nie wiem na ulotce pisze ze to od miesiaca a maly ma 2 tyg i 3 dni,i nie wiem ile kropelek na dobe mu dac,bo wczoraj wieczorem bidulek z 2 godzinki sie meczyl prezyl plakal wydziwial przy cycu to pewnie brzunio go bolal.

Byłam dziś rano u lekarza i prawdopodobnie jest to właśnie przepuklina pachwinowa W przyszłym tyg. idziemy do ortopedy który jest również chirurgiem tak więc zobaczymy co on na to powie :)

Dziewczyny, doradźcie :) Dzisiaj zauważyłam u małej takie malutkie krostki, przypomina to trochę trądzik albo pryszcze - nie jest tego dużo, ze dwa na buzi i kilka na nóżkach, trochę więcej pod jednym kolankiem. Czy to może być jakaś alergia...? Hania nie płacze, więc jej to nie boli, a ja nie mam pojęcia, co o tym myśleć... Do pediatry na pierwszą wizytę wybieramy się we wtorek, mam nadzieję, że nie pojawi się tego więcej na skórze... :/

Dziewczyny, doradźcie :) Dzisiaj zauważyłam u małej takie malutkie krostki, przypomina to trochę trądzik albo pryszcze - nie jest tego dużo, ze dwa na buzi i kilka na nóżkach, trochę więcej pod jednym kolankiem. Czy to może być jakaś alergia...? Hania nie płacze, więc jej to nie boli, a ja nie mam pojęcia, co o tym myśleć... Do pediatry na pierwszą wizytę wybieramy się we wtorek, mam nadzieję, że nie pojawi się tego więcej na skórze... :/

u mojego Antosia tez zauwazyłam jakies krostki, ale w pachwinkach. Ale wydaje mi sie ze to potowki. A na nosku to ma od urodzenia malutkie krosteczki, ale lakarz ani połozna nic nie mowiły. A ja zapomniałam zapytac.

z opisu wygląda mi to na potówki- wyskakują jak dziecku jest za gorąco- ja niczym tego nie smaruje, same schodza a jak mały miał ich naprawdę dużo to wykąpałam go w kali (roztwór nadmanganianu potasu do nabycia w aptece cena ok. 5 zł)

ja o tych krostkach pisalam na glownym, ale nikt nie zauwazyl...takie male pryszczyki, podchodzace woda lub ropka, nie wiem....na razie , za przykladem SAary, smaruje swoim mlekiem i troszke zasychaja, do lekarza mam w srode i tez nie wiem czy czekac..byly tylko na nozkach, a teraz tez na raczkach i pojedyncze na buzi...ale tez nie wydaje mi sie , zeby malemu przeszkadzaly i sie nie "paprza" tylko sa?

ja o tych krostkach pisalam na glownym, ale nikt nie zauwazyl...takie male pryszczyki, podchodzace woda lub ropka, nie wiem....na razie , za przykladem SAary, smaruje swoim mlekiem i troszke zasychaja, do lekarza mam w srode i tez nie wiem czy czekac..byly tylko na nozkach, a teraz tez na raczkach i pojedyncze na buzi...ale tez nie wydaje mi sie , zeby malemu przeszkadzaly i sie nie "paprza" tylko sa?
MOj ma takie same caly buzie i juz sie pojawily na glowce i brzuszku. Wczoraj przy okazji pokazalam lekarce , to mnie pocieszyla , ze moga sie utrzymywac do konca drugiego miesiaca. A wiec smaruje mlekiem i czekam az wypieknieje.

reklama
to jest ten cholerny tradzik noworodkowy,moja Juka też go ma z tym ze ja wsypało tylko na twrzy ale było tego tyle ze szkoda słów,moja córcia niestety dostała masć z antybiotykiem.Wierzcie mi dziewczyny ze ten trądzik potrafi być paskudny!!!

Do góry