reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Oj nie mam czasu na nic... moja coreczka nie wiem sama co robi jakiś obłęd... płacze w niebogłosy za chwilke śpi w sekundzie i tak śpi może z 5 10 minut i znowu ryk i tak całe ostatnie 2 dni i nic tylko by na cycu wisiała nie koniecznie ciągła, a o spaniu w łóżeczku można w dzień zapomnieć jedynie na rękach... ja nie wiem co jej jest.. ratujcie co jej może być do tego co chwile się pręży ale żeby to była całodzienna kolka?? chyba nie prawdopodobne...
A i czy wasze dzieciaczki też robą takie mega wodniste kupki?? ja jak ją dzis przewijałam to normalnie jej pocieklo z tyłeczka wyglądało to jak rozwolnienie u dorosłego .. czuję się bezradna...

kalcha o te kupki to sie nie martw. Jak była u nas pediatra i go ogladała, to akurat Antos sie skupolił. Zabrudził 2 pieluchy, i własnie wygladało to jak biegunka, jak by sobie siknał ta kupka. I ona powiedział ze to normalne.
Dzisiaj tez jak mu zmieniałam pampersa to tak samo.
Co do kolek to nie wiem czy maga byc całodniowe. Moze cos zjadłas, i małej nie zasmakowało. Sprobuj z tymi kropelkami espumisan.

reklama
Ja daje małemu espumisan i nie pomaga na kolki, a w sobote bede miała te sab simplex i mam nadzieje ze bedzie lepiej

kalcha mój mały też ciągle chce na rękach spac albo jak mi leży na brzuchu, a jak się go odkłada to wyje w niebogłosy, i też jestem bezsilna, moja mama mówi że taka maruda ten nasz synek jak ja jak byłam mała;D

kalcha najgorsze jest to ze ja czasami nie mam jak się wysikac:) na szczęscie moje kochanie wraca w sobote, i juz nie wyjeżdza, nasz Olaf ma już miesiąc a on go widział przez 5 dni:(

Mój mały nie miał wielkich kolek ale zaczęłam mu dawać sab simplex i zadziałał wprost przeciwnie. Mały był jeszcze gorszy.
Od wczoraj jest na Infacol i o niebo nie chcę chwalić jest super.
Jeśli chodzi o noszenie i leżenie na mnie też uwielbia. Maluszki chcą czuć naszą bliskość.

My na szczęście nie wiem co to są kolki :-)ale za to na rękach mu najlepiej i nie chce w ogóle leżeć no chyba ze leży obok kogoś a najfajniej gdyby to była mamusia albo tatuś no i mam też problem bo mój chłop na noc do pracy chodzi i mały się przyzwyczaił do spania ze mną i schody się zaczynają kiedy tata ma drugą zmianę i Kacper musi spać w swoim łóżeczku :)

Hej dziewczyny dziś jak przewijałam małego zobaczyłam u niego wielką gulę pod brzuszkiem przy pachwinie z prawej strony i strasznie się wystraszyłam miałam go nakarmić i szybko lecieć do lekarza ale mały się z kupciał i gula zeszła stwierdziłam że poobserwuję to miejsce i zobaczę jak sytuacja będzie wyglądała ale przy kolejnym przewijaniu znowu to samo:-( jutro z samego rana lecę do lekarza ale nie daję mi to spokoju Czy któryś z waszych maluszków też ma coś takiego?? Jestem przerażona tym wszystkim mam nadzieję że nie będzie to nic poważnego

reklama
Hej dziewczyny dziś jak przewijałam małego zobaczyłam u niego wielką gulę pod brzuszkiem przy pachwinie z prawej strony i strasznie się wystraszyłam miałam go nakarmić i szybko lecieć do lekarza ale mały się z kupciał i gula zeszła stwierdziłam że poobserwuję to miejsce i zobaczę jak sytuacja będzie wyglądała ale przy kolejnym przewijaniu znowu to samo:-( jutro z samego rana lecę do lekarza ale nie daję mi to spokoju Czy któryś z waszych maluszków też ma coś takiego?? Jestem przerażona tym wszystkim mam nadzieję że nie będzie to nic poważnego
Idz do lekarza bo to moze byc przepuklina niemowleca.

Do góry