reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
na kolki rowniez stosuja ta herbatke i uwierz mi ze jest o niebo lepiej i jeszcze daje jej dwa razy dziennie kropelki ESPUTICON i powiem szczerze ze mala bardzo szybko odbija po jedzonku i nie placze z bolu brzuszka takze wiem ze jej to wszystko pomaga glukoze tez podawalam na 100ml jedna mała łyzeczke

dzisiaj zadzownilam do lekarza i umowilam sie na USG STAWOWOW BIODROWYCH wizyte mam na 20 pazdziernika takze akurat zmiescilam sie w czasie bo badanie to trzeba zrobic miedzy 4 a 6 tygodniem zycia dziecka mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo z tego co slyszalam to u dizewczynek jest ryzyko ze beda mialy wieksze problemy z bioderkami no ale badzmy dobrej mysli, w czwartek kontrolna wizyta u lekarza rodzinnego takze jak narazie wszystko ogarniam;)

Maja - a ile tych kropelek dajesz małej?

U nas wczoraj w nocy zaczęły się kolki. Biedny mały, wymęczy się okropnie... :(

dzięki trixi, to powiem mu zeby znalazł taniej za 5, bo zapas sobie 10 opakowań zrobie:)

marta u nas tez w nocy kolki, 3 godziny tylko spaliśmy dzis, a juz przesypiał prawie całe noce, tylko na karmienie się buził i szedl spac

Rozmawialam dzis z polozna na temat kolek. Powiedziala mi, ze pojecie kolki jest bardzo naduzywane. A to, ze dzieci boli brzuszek i sie prezy i napina, to jest naturalne:baffled: W takiej sytuacji mam dziecku pomoc troszke gimnastykujac nozki. Dziecko jest niespokojne wtedy, gdy ma te nozki wyprostowane, a gdy sie je przysunie do brzuszka powinno sie uspokoic. Zobaczymy co na to Laura.
Pytalam tez o oczyszczanie noska. Kupilismy Fride, a polozna powiedziala zeby stosowac tylko w ostatecznosci, bo mozna uszkodzic tym nosek:szok:
Jesli dziecko nie ma kataru, tylko zbiera mu sie w nosku brud, to sa dwa wyjscia. Przetrzec od gory do dolu palcem wskazujacym i kciukiem i to co zalega to zejdzie. Albo zaaplikowac po kropli mleka z piersi. Dziecko samo oczysci nosek przy nastepnym kichnieciu. Jak bedzie taka koniecznosc to na pewno przetestuje:tak:

ja tylko na chwilę moja też zaczyna się prężyć i ma gazy.......do tego kupka dzisiaj lekko zielona i wodnista....nie wiem czy to moja wina bo coś zjadłam????????? nie wiem już co jeść.........ciąglę chodzę głodna :(

te kropelki mozna dawac szybciej nie sa szkodliwe nawet na ulotce jest napisane ze nie mozna ich nawet przedawkowac a polecili mi je w aptece i duzo o nich poczytalam w internecie zanim je podalam malej.Sa bez recepty. Herbatke ja robie 90 ml i daje jedna mala lyzeczke tez mialam nie przespane noce a teraz ciesze sie spokojem w nocy:)
jedną łyżeczkę i to pomaga???

a ja mam pytanko takie, czy niemowlaczkom zdarza sie sporadycznie zezować w ciagu dnia?
moja też zezuje jednym okiem :tak: ale to normalne:tak:

One kosztuja od 5 do 8 Euro w zaleznosci od apteki,my ich uzywamy i sa naprawde swietne :)
jak mojej Lilu nadal tak będzie a nie mam mozliwości kupna tych kropelek to jak mam je sprowadzić z Niemiec?????????

ja mam też problem :( już nie wiem co jest grane zmieniliśmy mleko na nutramigen tak pediatra kazała daje małej krople esputicon wcześniej dawałam koperkową herbate ale jakoś miałam wrazenie że po niej małej jest gorzej...a teraz jest tak mała się pręży krzyczy płacze wygina jak nie może zrobić kupy tzn nawet jak już ją wydusi po wielkich cierpieniach i wcale to nie zatwardzenie to jest spokój ale na chwilę i zaraz znowu ciśnie i powtórka prężenia itd pomomo tego żę wydaje mi się że nie ma czym się skupkać bo nic nie zjadła od ostatniej kupy :( ja już nie wiem sama dosłownie nawet nie raz nie chce żeby jej nogi podnieść do brzuszka bo nie chce ich ugiąć :( błagam powie mi ktoś czy to kolki czy co? bo ja już nie wiem sama jak wygląda kolka :( dodam jeszce że może ciutkę po mleku się zmieniło n lepsze ale to tylko ciutka ulgi a w nocy najgorzej męcz\rnia bo się budzi o 3 przeważnie i cyrki do rana nie raz nie udaje jej się wyprodukowanie a najęczy się i nakrzyczy tak że całe osiedle ją słyszy ;) poza tym przy ubieraniu i kąpaniu i wszelkich zabiegach pielęgnacyjnych też wyje heheh ale to już pewnie bardziej nerwy ;) teraz ciśnie kupę zaraz musze ja ukoić w cierpeiniu pomimo że nic nie daje...i takim o to sposobem nie mam czasu nawet do was zaglądać a o pisaniu już nie wspomnę :( błagam o odp ;) buziam :)

lilu z tym jedzeniem to roznie bywa. Niektore jedza wszystko i dzidzi nic nie jest, a inne scisła dieta, a i tak dzidzus sie meczy. Ja tez zastanawiam sie nad wszystkim co mam zamiar zjesc:crazy:. Juz sie ze mnie smieja w domu, ze za bardzo przezywam. A ja po prostu nie chce Antosiowi zaszkodzic.
I jeszcze jedno, kazda połozna czy lekarka inaczej gadaja. Np. Kasias mowiła mi ze jej połozna powiedziała zeby nie jesc rosołu i zup na wywarach miesnych, a moja połozna mowiła ze mozna. I byc tu człowieku madrym:rofl2::dry:.

lilu zobacz na allegro albo eboy, (czy jakos tak). Moja siostra tak zamawiała. Tylko, ze one szybko sie pojawiaja i szybko znikaja. Wiec musza byc naprawde dobre.

Gusia moja siostra tez miała te kropelki z Niemiec, zamawiała na allegro. Zostało jej 1 opakowanie, wiec jakby co, to bede miała. Oby sie nie przydały.

Onionek moj tez dzisiaj troszke zezował. I tez sie martwiłam. Ale siostra mi powiedziała ze to normalne. Wiec troszke sie uspokoiłam.

A ja mam znowu problem taki, ze małemu sie nie odbija. Nie wiem co mam robic. Kupki robi prawie w kazda pieluszke, gazy odchodza. Tylko to nieszczesne odbijanie. Jak mu sie odbije raz na dzien, to juz super. Moze Wy mi cos doradzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
co do zeza moja mała robi cały czas:-p:rofl2: aż patrzeć się na nią nie mogę, mam nadzieję że jej to nie zostanie;-)a tak na serio to nie jest powód do niepokoju!!!!:tak:

Do góry