reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Co do zezowania nasza też zezuje, ale jak sie od niej oddale to juz lepiej jest. Na kolki natomiast pani pediatra zapisała nam DEBRIDAT w zawiesinie i 2 razy dziennie po 2,5 ml jej podaje i jest lepiej odpukać od kad stosujemy to nie ma histerycznych napadow 3 godzinnych wieczorem.

reklama
my też wczoraj od 20 do 2 kolka masakra , biedaczek się męczył, nic nie pomagało , ani masaż ani kompres na brzuszek, noszenie. Dziś kupiliśmy te kropelki tylko nie wiem jak je podawać z mlekiem??? któraś wie???

Ja zadzwoniłam do naszej położnej środowiskowej (sprawuję nad nami opiekę do 8 tyg. życia maluszka). Kazała kupić Espumisan dla noworodków (w kropelkach) i podawać 3 razy dziennie po 2 kropelki. Mam nadzieję, że pomoże bo 2 ostatnie noce były okropne, mały tak się męczył...

Guusia - mój spał tak pięknie. 2 pobudki, w tym druga już nad ranem, a przez tą kolkę to pół nocy się prężył :/ Mąż go ciągle masował i nie wiem jak on teraz w pracy funkcjonuje :(

Dziewczynki piszecie, że pojęcie kolki jest nadużywane, albo zastanawiacie się czy Wasze maleństwa ją mają...

Najczęstsze objawy kolki:
  • "napinanie " ciałka
  • podkurczanie nóżek
  • niepokój, płacz
  • wzdęcie, twardnienie brzuszka
Maluszek łapczywie ssie, po chwili odpycha pierś, pręży się i płacze.

Mój ma to wszystko od tamtej nocy, ehhhh :(

dziewczyny temp u dzidzi 37,6 jest ok ?? bo sprawdzalam malej i ma tak od 2 dni dodam ze ja mam troche problemy z gardlem teraz i synek przeziebiony a i jak dlugo dziecko robi luzne kupki?? bo to tez mnie zastanawia:crazy:

LILU wsypuje jedna lyzeczke tej herbatki granulowanej na 90 ml wody i mala wypija wszystko:)

MARTA ja daje malej po dwie kropelki rano i na wieczor

a kiedy podajecie tą herbatkę, po jedzeniu, przed czy między karmieniami, bo ja daje przed jedzeniem jak jest głodny bo inaczej wypluwa i się krztusi bo mu nie smakuje a pewnie mysli ze to butla z mlekiem, siorbnie i wypluwa:)

mój już kupił te krople, mówił ze 40 zł wyszło za 1 opakowanie czyli 8 euro, lilu a sprowadzic można tak ze jak masz jakiegoś znajomego np. kirowce busa, który tam jeździ, można dac kase niech kupi, ale jak dziewczyny piszą ze na allegro są to luzik przecież, ja słyszałam ze w Pl są dostępne ale wtedy są sprowadzone z Czech i są gorsze, - ale ile w tym wszystkim prowdy to je nie wiem, pewnie wcale

Trixi a jak podajesz te krople? Ja je mam ale narazie nie mam konieczności podawać ale tak mysle w razie czego. Czytałam na internecie ale jak Ty dajesz bo pisza różnie.

A ja jeszcze wroce do tematu herbatki koperkowej. Podalam ja dzis malemu, wypil jak oranzadke po w-f'ie :-D Zrobilam 40 ml i pytanie do Was: ile Wasze malenstwa tego pija i jak czesto w ciagu dnia?
Poza tym ma tu tez pytanko odnosnie butelek LOVi - takich samosterylizujacych sie w mikrofali: czy po sterylizacji otwieracie je i osuszacie, czy zostaja ze skroplona para do nastepnego uzytku? Podobno ma to chronic przed bakteriami, jak stoja takie skrecone ale z drugiej strony ja uzywam ich rzadko, wiec nie wiem czy jakis kamien sie z tej wody nie wytraci..

Ostatnia edycja:
reklama
onionek ja tez dzis pierwszy raz zrobilam herbake mala wypila 50ml jakies 2godz po karmieniu butla....
co do lovi to ja tez mam te flachy ale... nie sterylizuje je w mikrofali :) wiec nie pomoge....

Do góry