reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Wiktor też ma katar i nie wiem jak to będze z jutrzejszym szczepieniem-jak myślicie??
Też uzywamy gruszki-genialna sprawa

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedż.Już kupiłam fridę i rzeczywiście jest super.
Blanes a propos maści Elocom.Kiedy Olek miał jakieś 4 miesiące lekarka przepisała to na ciemieniuchę.Posarowałam może 2 razy,ale tak ,smierdziało,że przestałam.Kiedy przyszła do domu moja lekarka(inna niż ta która przepisała Elocom) powiedziała,że mam to natychmiast odstawić(z tego co zapamiętałam to jakaś maść sterydowa) i była oburzona,że przepisano coś takiego dziecku.
Na Twoim miejscu spytałabym o to innego lekarza.Po co smarować dzieciątko "niewiadomo czym"Powodzenia

dostaliśmy elocom w płynie na ciemieniuchę, kupiłam wczoraj, ale po przeczytaniu ulotki stwierdziłam, że może jednak powalczę jeszcze z oliwką. nie uśmiecha mi się smarować główki dziecka takimii lekami. więc płyn stoi sobie i niech sobie dalej stoi (najwyżej mąż zużyje, bo ma łuszcycę:baffled:)

kochasek mój maluch miał mega ciemieniuchę.W końcu daliśmy radę.Wystarczyła oliwka i kilka razy dziennie wyczesywanie(koniecznie pod włos).Obyło się bez tego ohydnego elocomu.

U Amelki goraczki ciag dalszy...ale juz wiem co ja powoduje-mala ma infekce drog moczowych,krew w moczu i iine swinstwa.Chyba nas czeka usg nerek(podejrzenie refluksu):-:)-:)-(

Przed chwila zaaplikowalam antybiotyk:-(trzymajcie kciuki za moja kruszynke:-:)-:)-(

Olla trzymam mocno kciuki za Amelkę.Bądż dobrej myśli a na pewno wszystko będzie dobrze.Pozdrawiam Cię mocno.Buziaczki dla Amelki(niech ją choróbska omijają szerokim łukiem)

Blanes elocom to maść ze sterydem, dość silna.

Szopka, my już po testach. Byliśmy wczoraj z Karolinką u Pani alergolog. Powiedziała, że jest znacznie lepiej, dała nam kolejne leki. Wyniki testu za tydzień. Już nie mogę się doczekać. Karolinka była ogromnie dzielna i nie płakała przy pobieraniu krwi
Niestety ja słyszałam i czytalam, że te testy są mało wiarygodne, ale zobaczymy. No i od dzisiaj zaczęłaqm podawać Karolce Debridat od ulewania, bo od 3 dni znów ulewa.

reklama
Olla , trzymamy kciuki za twoje maleństwo.

Dziewczyny, apropo`s fridy - ja kupiłam polski sopelek, moja siostra ma fridę. Wypróbowałam oba ustrojstwa i wg mnie lepszy jest sopelek, wg siostry też.

Do góry