reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziewczyny dziekuje za dobre mysli i slowa...pomogly:-)

Ameli po antybiotyku obudzila sie jak nowo narodzona(szkoda ze o 5 rano hehe:-D)
Goraczki brak!Jupi!!!!!!!!:-)Kontynuujemy antybiotykoterapie i zobaczymy co dalej.Moze to zwykla infekca drog moczowych? Oby.
Ponoc u dzieczynek to bardzo czeste.Sama cos o tym wiem bo cierpie na nawracajace zapalenia pecherza moczowego ale taka mam urode(podwojny uklad kielichowo-miedniczkowy:eek::sorry::-p:baffled:hihi)

reklama
Efilo krewka to z podraznienia sluzowki noska,ktora jest baardzo delikatna u niemowlat!Jesli czesto ''ryrasz''(hehe tak by to nazwala moja babcia;-)) to moze sie pojawic krewka...nic groznego,moze jak zadziej bedziesz odsysac krwawienie ustanie(?)
Zdrowka dla Zosienki-gile precz:-):tak::-D

U nas niestety więcej krwi się pojawiło :szok: a odciągamy gruszką. Dlatego dziś ruszam do apteki w poszukiwaniu sopelka

Szopka daj koniecznie znać, co powiedział Ci lekarz. Maks też ma przesuszoną skórę na łokciach i udach, też myślałam, że woda. Niestety nawet oilatum nie pomaga, a lekarz dał mi jakąś podejrzaną maść Elocom. Odwlekam już tydzień zastosowanie tego specyfiku, bo się go boję :no:. Ciągle liczę, że już jutro skóra będzie ok.

Blanes
byliśmy dziś u pediatry która jest jednocześnie alergologiem, obejrzała Czarka dokładnie (ale dziś po intensywnym nawilżaniu kremem skóra wyglądała o niebo lepiej) i stwierdziła że Misiek ma wrażliwą skórę, drobne krostki w zgięciach to potówki, a plamy są łojotokowe (czy jakoś tak to nazwała), przyczyną jest przegrzanie - chyba może mieć rację bo te plamy pojawiały się zawsze po dalszych wyjazdach kiedy Czarek kisił się w foteliku parę godzin. Generalnie nie ma powodu do niepokoju. Zaleciła natłuszczanie kremem Lipobase, kąpiele w Oilatum a kiedy pojawiają się potówki do kąpieli mamy dodawać nadmanganiam potasu.
Na twoim miejscu nie używałabym tej wstrętnej maści.:tak:

Amelcia, Zosia, Maksio wracajcie szybko do zdrówka! Czarek przesyła buziaki

u nas na suchą skórę pomogło balneum do kąpieli emulsja, po kąpieli krem balneum baby
z ciemieniuchą prawie się pożegnaliśmy - bez elocomu i obcinania włosów:tak:
precz choróbska od naszych maluszków!!!!:wściekła/y:

hejka
dzis moje dziecie obudzilo sie cale zaglucone i pokaslujące,zadzwonilam do pediatry ,w ruch poszedl syropek,witaminki,itp:tak:

co do oczka to dostalysmy kolejną porcje kropel,za 1,5 tyg wymaz i jakos za 2 lub 3 tyg w piątek,zaleznie od oczekiwania na wymaz sądowanie oczka w szpitalu:wściekła/y:

Dorotko zdrowka dla Twojej corci!No i zeby sondowanie przebieglo spokojniutko!

My wczoraj wylondowalismy na pogotowiu z Ameka:-(tak sie cieszylam ze juz z nia lepiej a tu ie okazalo ze jest uczlona na antybiotyk ktory jej podawalam:no:buuuu:-(
Jest cala w wysypce,skorka jak zywy ogien,dobrze ze wpore zauwazylam bo mogolo by dojsc do zaburzen oddechu:szok:

Juz troszke lepiej,podaje antybiotyk z innej grupy.Rano krostek jakby mniej a teraz znow zauwazylam ze sie pojawiaja liczniej:wściekła/y:
Ja juz nie wiem czy to ta stara wysypka czy reakcja na nowy antybiotyk.Ale lekarz powiedzial ze jest malo prawdopodobne aby jeden czlowiek byl uczulony na antybiotyki z kilku grup ...wiec nie wiem...moze pod wplywem ciepla one sie robia ciemniejsze te plamki:confused::baffled::-(

reklama
Olla być może że krostki intensywnieją pod wpływem ciepła, u Czarka właśnie wychodzą wszystkie czerwone plamy i krostki wtedy kiedy zgrzeje się zapakowany w kombinezon i fotelik samochodowy. :tak:

Dorotka buziak dla Julci i niech szybciutko wraca do zdrówka!

Do góry