reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Mam pytanko:
ktoras z Was pisala kiedys o sluzie w kupkach. nie moge tego znalezc. co wtedy powiedzial lekarz?
To ja - qpowa specjalistka ;-)
Lekarz dopytał o ew. objawy towarzyszące (bóle brzuszka, temperatura, zmiana nastroju), po wykluczeniu zlecił posiew kału. Wynik niczego nie wniósł. Mamy jeszcze zlecony posiew moczu (niewielka możliwość, że jakaś bakteria z moczu to powoduje) i zaczniemy podawać lacidofil (na dniach). I tyle. Zrobiłam wywiad i ponoć śluz jest częsty u dzieciaczków karmionych piersią.
U Zosi się pojawił?

reklama
U mnie tez od czasu do czasu kupki takie sluzowe(no nie u mnie tylko u mego dzieciecia hehe)lekarz powiedzial ze normalne...z reszta u nich to wszystko jest norma,paracetamol i do widzenia !

W nocy wyladowalismy z mala na pogotowiu...cholera ze mnie podkusilo zeby jej dac butle ze sztucznym...myslalam ze bedzie lepiej spala,ja z reszta tez juz nie wyrabiam przez te nie przespane noce...no i mleczko baardzo smakowalo,po godzinie plakusiala o jeszcze wiec dalam juz cyca i sie zaczelo...wymiotowala ponad godzine,praktycznie non-stop,poem juz takim gestm sluzem,flegma, ze sie dlawila i musialam jej to palcami wyciagac...koszmar!!!!Temperatura spadla do 34!!!Pojechalam na pogotowie zeby sie dowiedziec ze to...NORMALNE!

Juz jest super,mala szybko doszla do siebie,ale co przezylam to moje.
Teraz to juz do piatego roku zycia bede cycem karmic!!Zednej butli hehe :))

No widzicie...normalne!Myslalam ze tego lekarza w pysk strzele!Jeszcze mial taki lekcewazacy wyraz twarzy...skur*$#@!!!Cale szcescie juz zdrowa jest malenka...ale ja nie moglam znow spac ,caly czas nasluchiwalam nad lozeczkiem.Kreci mi siew glowie ze zmeczenia,niedobrze mi....

Nie wiem co bylo tego przyczyna,chyba ten sztuczny pokarm,bo tak siegam pamiecia w stecz to jeszcze raz kiedys dalam malej butle,na wyjezdzie i tez wymiotowala....nie tak strasznie ale zwracala...Juz sama nie wiem...moze to mleko jej nie pasi,ale ona jak miala kilka godzin to wlasnie tym mleczkiem ja dokarmialam i bylo oki.

Chyba obie jestesmy na cyc skazane.Moze i dobrze ...mleka u mnie pod dostatkiem,mala cudnie przybiera bo 200gram na tydzien,wiec ta butla to tylko z mojego lenistwa,myslalam ze mala po niej bedzie spala dluzej,bo gdzies wyczytalam ze 4 miesieczne dziecie powinno juz przesypiac od 6 do 9 godzin bez papu...a moja to 3 gora 3,5...kiedys bylo inaczej ,teraz Amelia w nocy sie zazera!
Widzicie takie w Angli lekarze maja podejscie do wszelakich schorzen,dzieci sa leczone tylko i wylacznie paracetamolem!Jak kedys wykorkuje z przejecia to tez to bedzie normalne...no w koncu smierc to nturalna sprawa...dupki i tyle!Wracam do Polski! (chciala bym)

reklama
Olla w głowie mi się to nie mieści! Co za debile!!! Całe szczęście, że Maleńka już się dobrze czuje - a nie masz tam gdzieś w okolicy lekarza Polaka? Tylu ich wyjechało, może się jakiś znajdzie?

Do góry