reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

reklama
nam powiedziano że czopki i ingerencja medyczna w ostatecznosci zeby nie rozleniwić jelit, poza kminkiem działa tez zaparzony rumianek- taki prawdziwy z odrobina glukozy, bo ten hippowy rumianek ma malo substancji aktywnych.

póki co moja niunia po kąpaniu i jedzonku zasypia. wcześniej dałam mu herbatkę rumiankową z hippa i do tego ten kminek. rumianek też mam, ale glukozy niestety nie:no: czopka glicerynowego nie mam, ale spodziewałam się, że viburcol go uspokoi troszkę, a skoro to czopek, to powinien też rozluźnić kupkę, jeśli to sprawa kupki, a nie kolki czy wzdęć. niestety, pomyliłam się. mam nadzieję, że noc będzie spokojna, a jutro wszystko będzie w porządku (no i że doponiedziałku uda się z tą kupką, bo zaczynam się martwić).
Michał ostatnio ma w ogóle chyba jakieś złe dni, albo nic mu się nie podoba, albo szybko się wszystkim nudzi:rolleyes: dzisiaj przyszedł leżaczek, ale nie bardzo było kiedy go wypróbować (tzn chwilkę na nim spał, ale go tam odłożyłam śpiącego, żeby go mieć przy sobie i przed kąpielą włączyłam mu na chwilę wibracje - chyba mu się spodobało, bo nie protestował;-))

dziewczyny mysmy już przechodzili brak kupki i to 6 dniowy!!! codziennie na telefonie bylam z polożną tak sie balam o niego ale wszystko jest ok. U dzici karmionych piersią ma prawo nie być kupy do 7 dni!!! Otóż pokarm matki jest substancja mikrobiologiczna ktora może być CAŁKOWICIE absorbowana przez dziecko, czopek podaje sie jesli zatwardzenie przekracza 7 dni.

Witam !!
Moja niuńka cos hrabole no i kicha dziaj od piatej spanie z przerwami,ta pogoda w kratke niekorzystna :no:

Gośka mój Wiktorek tez czasami tak chrapie i nie wiem czy to nic złego a jak mu się ulewa-praktycznie codziennie(nawet lekko zwraca to takimi glutkami-ciągnącymi) czy wiecie coś na ten temat??? Czy to normalne że dzidzie wymiotują takimi ciągutkami???

Ciągutkami? O czymś takim nie słyszałam - natomiast Piotruś dość często ulewa (czasem wymiotuje) serkiem. Już takim mocno skwaśniałym - może to o tym piszesz :confused:
Jeśli tak, to wszystko w normie :tak:

Moja niunia też czesto ulewa bezposrednio po jedzeniu jest to mleczko takie jakby ze slinką a po dłuższym czasie taki jakby twarozek to chyba tak jak U Esi Piotrusia. Ale ciągutek też raczej nie widziałam.

Michaś czasem ulewa, ale martwi mnie coś innego, zaczął dławić się śliną (może nie zupełnie dławić, ale tak to wygląda, jakby nie mógł jej połknąć i stawała mu w gardle) a dzisiaj przy jedzeniu cały czas się zapowietrzał i dławił:-( przerwy w jedzeniu nie pomagały za bardzo:no:
dzięki za wczorajszą troskę, dzisiaj juz było lepiej, ale 3,5 godziny był ryk na maxa, bo Michał nie chciał leżeć i to nigdzie:no: ani w łóżeczku, ani w leżaczku, ani na łóżku, na rękach też nie bardzo, a widać było, że jest zmęczony:sick:

reklama
ja w temacie kupki ;-) moja Ninka tak do 5 m-ca jak byla tylko na piersi, to robila kupki co7 dni. bez zadnych problemow, co poniedzialek sadzila wielka kupe i spokoj na tydzien. w przypadku dzieci kramionych piersia to tez jest norma!!! jesli dzidzius sie nie meczy, ani nie boli go brzuszek, to nie faszerujcie go czopkami

pozdrawiam :-)

Do góry