reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Pycia
straszne. Trzymam kciuki co by szybko przeszło.
Ale może to lepiej że tak wcześnie - nie będzie śladów i nie będzie pamiętać. :sorry2:

reklama
Dzisiaj juz jest lepiej goraczki brak nowych krostek nie widac. Co do tego gdzie sie mogl zarazic to mam przypuszczenie ze moglo to byc w przychodni poniewaz 3 tyg temu bylismy na szczepieniu(odra swinka rozyczka) a z tego co wiem to u nas teraz panuje ospa. W zeszla srode zobaczyłam trzy krosty na plecach wygladały mi na ospe ale to tylko ja tak uwazalam wszyscy co widzieli to twierdzili ze jest to ugryzienie komara a calkowity wysyp zaczal sie w sobotę, najgorsze miejsca to odbyt i wokol ust bo tam sie slini i to ciezko sie goji ale jak zaczełam smarowac fioletem to jest lepiej. jedyne co to teraz sa male problemy z jedzeniem nie chce jesc obiadow w sumie to tylko w gre wchodzi kasza. ( heheh teraz sie smieje ze nie jest nam dane byc na wczasach, nie wiem czy pamietacie jak pisalam ze w maju jechalismy do chorwacji a w rezultacie nie dojechalismy bo w austrii mielismy wypadek, teraz w piatek pojechalismy do Mrzeżyna nad morze i wrocilismy bo ospa, Planujemy leciec w sierpniu do tunezji albo egiptu ale ja sie juz Boje :-).)A oprocz tego to Lekarka powiedziala ze mamy przez dwa tygodnie nie wychodzic na dwor oraz ograniczyc kapiele do prysznicow nie codzienie ze wzgledu na jakosc tej wysypki> KOSZMAR, ale damy rade bo Takich Dwoch jak nas Trzech to Nie ma ani jednego :-):tak:

Udalo mi sie w nocy zbic gorączke do 36.8(mierzylam o 3 w nocy)ale od 7 rano znowu mamy 38.2
Anni-czy engystol dziala rowniez przeciwgoraczkowo? czy nie zabardzo?
Pycia-zdrowka dla Dawidka

Pycia kciuki za Dawidka! Żeby mu szybko zeszła wysypka :tak:

elmaluszku a co się stało? Skąd taka gorączka? Idziecie do lekarza?

edit: już doczytałam. Trochę to podobne do trzydniówki. Nie zauważyłaś jakiejś wysypki? Może pojawić się na kilka godzin, więc łatwo przeoczyć. Oby już było lepiej! :tak:

Ostatnia edycja:
Esia-wlasnie kolezanka tez mi napisala ze to moze byc trzydniowka.Tylko skad to by sie wzielo jak Amelka ni mo kontaktu z dziecmi ani wogole.No wysypki tez jeszcze nie zaobserwowalam ale moze jeszcze sie pojawi.I tak skacze nam ta temeratura co zbije troche to za godzine lub 2 znowu 38 z hakiem.
Ja myslalam ze to przez ząbki ale to raczej nie to:no:

Dziewczyny lepiej nie dziekuje zeby nie zapeszyc ale milo z waszej strony.
No skacze ta cholerna temperatura o 7 bylo 38.2 zbilam jej do 36.8 i znowu rosnie juz mamy 37.6 ech......

Dzagudku-ja niewiele wiem o trzydniowce.Czy to dzidzius przechodzi tylko raz?ze mamy miec to z glowy.????\?I czy jest ona niebezpieczna?

reklama
Elmaluszek, ja też nie wiem za dużo, bo Weronika np. nie przechodziła. Ale z tego co słyszałam to jest to choroba zakaźna, którą ma się raz, objawia się tylko wysoką gorączką trwającą 3-5 dni, a na koniec pojawia się wysypka na brzuchu. Nie jest to niebezpieczne, tylko trzeba temperaturę zbijać. No i chyba pić dużo dawać.

Do góry