reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziekuje za wyjasnienie.Troche lipa u nas z tym piciem.Jak na razie wmusilam 20 ml herbatki ale bede caly czas probowac.

reklama
Zdrówka dla Dawidka.

Elmaluszku a kiedy do lekarza idziecie? Jeśli to nawet trzydniówka to jednak lepiej żeby to lekarz ocenił.

U nas też przez dwa dni głowka ciepła była, ale to po szczepieniu.​

Zdrówka dla Dawidka i Amelki :tak:

Elmaluszku, nam pediatra zawsze powtarza, żeby do temperatury 38,5 się nie stresować. Dopiero jak jest powyżej to zbijać. (ale z drugiej strony dochodzę do wniosku, że mamy bardzo"nowoczesną i wyluzowaną" pania doktor :dry:(patrz: wizyty i zalecenia pediatry).

Toska moja już na emeryturze jest (czyli chyba nie za bardzo nowoczesna :-D) i mówi to samo co twoja :tak:
Temperatura oznacza, że organizm walczy z infekcją i dopóki jakoś sobie radzi (czyli do 38,5), to nie powinno się "przeszkadzać"

Dziewczyny jesli jest ktoras z Was to mam pytanie i prosze o odpowiedz.
Temperatura teraz 38.7 i chyba rosnie.Nie wiem czy lepiej jest wykąpac dzidziusia co by ochlodzic troche i nawilzyc czy lepiej nie kąpac

Toska moja już na emeryturze jest (czyli chyba nie za bardzo nowoczesna :-D) i mówi to samo co twoja :tak:
Temperatura oznacza, że organizm walczy z infekcją i dopóki jakoś sobie radzi (czyli do 38,5), to nie powinno się "przeszkadzać"
Dokładnie :tak:

elamluszku wprawdzie późno piszę, ale może komuś się przyda (na przyszłość - tfu tfu!).
Z kąpaniem dziecka z temperaturą trzeba uważać - woda powinna mieć nie mniej niż 2-3'C niżej niż temperatura ciała dziecka (czyli jeśli ma 38,6 to min. 34-35). I dopiero gdy się obniży, można schładzać wodę - broń Boże jakaś chłodna lub zimna kąpiel! No i nie wolno tego za długo/często powtarzać.
Jak Amelka dzisiaj?

Czy wasze dzieci też chodzą na paluszkach ??
Maks jak tylko podciągnie się na nogi to staje na palcach :confused: czy to normalne ?

Jolka-ja nie wiem czy to normalne ale Amelka tak jak Maks staje na paluszkach bardzo czesto.I jak chodzi za rączki to tez czesto jej sie zdarza.
Esia-dzieki ze pytasz:-).Na szczescie za radą Joli nie kąpalam malucha.
Dzisiaj po trzeciej dobie temperatura u nas ksiązkowa(36.8) i chyba trafilyscie w 10 z ta trzydniowka.
Anni-zaraz po twoim telefonie przewijalam i pokazala nam sie wysypka na brzuszku i pleckach.Pojedyncze kropeczki na rączkach ale bardzo malo.Dostosuje sie teraz do twoich zalecen.
Czylli uuuuuuuuuffffffffffff wiadomo o co chodzi i mozna dzialac:tak::tak::tak:

reklama
Elmaluszku u nas tez trzydniowka panowala,potem wysypka na tulowiu i po wszystkiemu.Wysypka sie utrzymywala kilka dni(2-3)

Do góry