reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziekuje za wyjasnienie.Troche lipa u nas z tym piciem.Jak na razie wmusilam 20 ml herbatki ale bede caly czas probowac.

reklama
Zdrówka dla Dawidka.

Elmaluszku a kiedy do lekarza idziecie? Jeśli to nawet trzydniówka to jednak lepiej żeby to lekarz ocenił.

U nas też przez dwa dni głowka ciepła była, ale to po szczepieniu.​

Zdrówka dla Dawidka i Amelki :tak:

Elmaluszku, nam pediatra zawsze powtarza, żeby do temperatury 38,5 się nie stresować. Dopiero jak jest powyżej to zbijać. (ale z drugiej strony dochodzę do wniosku, że mamy bardzo"nowoczesną i wyluzowaną" pania doktor :dry:(patrz: wizyty i zalecenia pediatry).

Toska moja już na emeryturze jest (czyli chyba nie za bardzo nowoczesna :-D) i mówi to samo co twoja :tak:
Temperatura oznacza, że organizm walczy z infekcją i dopóki jakoś sobie radzi (czyli do 38,5), to nie powinno się "przeszkadzać"

Dziewczyny jesli jest ktoras z Was to mam pytanie i prosze o odpowiedz.
Temperatura teraz 38.7 i chyba rosnie.Nie wiem czy lepiej jest wykąpac dzidziusia co by ochlodzic troche i nawilzyc czy lepiej nie kąpac

Toska moja już na emeryturze jest (czyli chyba nie za bardzo nowoczesna :-D) i mówi to samo co twoja :tak:
Temperatura oznacza, że organizm walczy z infekcją i dopóki jakoś sobie radzi (czyli do 38,5), to nie powinno się "przeszkadzać"
Dokładnie :tak:

elamluszku wprawdzie późno piszę, ale może komuś się przyda (na przyszłość - tfu tfu!).
Z kąpaniem dziecka z temperaturą trzeba uważać - woda powinna mieć nie mniej niż 2-3'C niżej niż temperatura ciała dziecka (czyli jeśli ma 38,6 to min. 34-35). I dopiero gdy się obniży, można schładzać wodę - broń Boże jakaś chłodna lub zimna kąpiel! No i nie wolno tego za długo/często powtarzać.
Jak Amelka dzisiaj?

Czy wasze dzieci też chodzą na paluszkach ??
Maks jak tylko podciągnie się na nogi to staje na palcach :confused: czy to normalne ?

Jolka-ja nie wiem czy to normalne ale Amelka tak jak Maks staje na paluszkach bardzo czesto.I jak chodzi za rączki to tez czesto jej sie zdarza.
Esia-dzieki ze pytasz:-).Na szczescie za radą Joli nie kąpalam malucha.
Dzisiaj po trzeciej dobie temperatura u nas ksiązkowa(36.8) i chyba trafilyscie w 10 z ta trzydniowka.
Anni-zaraz po twoim telefonie przewijalam i pokazala nam sie wysypka na brzuszku i pleckach.Pojedyncze kropeczki na rączkach ale bardzo malo.Dostosuje sie teraz do twoich zalecen.
Czylli uuuuuuuuuffffffffffff wiadomo o co chodzi i mozna dzialac:tak::tak::tak:

reklama
Elmaluszku u nas tez trzydniowka panowala,potem wysypka na tulowiu i po wszystkiemu.Wysypka sie utrzymywala kilka dni(2-3)

Do góry