reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziewczyny superpytanie: ile kup robia Wasze maluszki? Amelia zazwyczaj robila 2-3 dziennie, a ostatnio nawet 5, konsystencja w normie, ale ilosc mnie zastanawia. Dodam, ze idzie nam zabek...

reklama
Anielap przypomniało mi się jeszcze że herbatka rumiankowa działa przeciwzapalnie i np. mój synek nie chciał pić soków ani mleka a herbatkę pił gdy bolało gardełko..

Niestety Zu ma uczulenie na rumianek, ale dośc sporo wypiła dzisiaj herbatki malinowej z melisą. Zawsze to coś w tym brzuszku. I zjadła dziś 4 łyzeczki zupki. To też wielki sukces. A gorączka nadal powyżej 38stopni...

Oleola my nie mamy jeszcze ząbków więc nic nie mogę powiedzieć na pewno, ale wydaje mi się ze bardzo możliwe to ząbkowanie...​

Oleola, to może być z powodu wychodzenia ząbka. Karolinka , jak wychodziły jej pierwsze dwa robiła kupkę "na okrągło", dochodziło nawet do 8 dziennie, a konsystencja była normalna. To podobno całkiem normalne, że tak się dzieje :tak:

Hej dziewczynki
melduję się jakby kto się przez przypadek martwił. Z Zosią nadal nieciekawie więc nie mam czasu na kompa. Właśnie wróciliśmy ze szpitala z wynikami badań. Wyglądają ładnie. Nie wiem skąd w takim razie takie ekscesy.
Zosi do biegunki dołączyły wymioty. :-:)-:)-:)-(

Efilo, właśnie dziś wieczorem pomyślałam, że nic nie pisałaś o Zosi od kilku dni (po nadrobieniu forum) i zastanawiałam się co u Was.
Kurczę, bidulinka mała, co to za paskudztwo się do niej przyczepiło.... Lekarze mają jakieś typy?:-(
Mam nadzieję, że to szybko przejdzie i więcej nie wróci...
Tak się zastanawiam (to tylko moje przemyślenia oczywiście - lekarze pewnie wiedzą lepiej), że może to helicobacter pyroli (nie wiem, czy dobrze napisałam). Ta bakteria daje bardzo dziwne dolegliwości w układzie pokarmowym, ale nie wiem czy zdarza się u takich maluszków, jak Zosia. Może warto byłoby zrobić badanie w tym kierunku. Moja mama miała potworne problemy ze zdrowiem, dopóki po latach jakiś lekarz nie wpadł na to, że to może być ta właśnie bakteria. Teraz jest jak nowonarodzona po zwalczeniu jej.
Wiem, że w aptekach jest dostępny test wykrywający tą bakterię, ale nie wiem, czy też u takich bobasów.
A Zosia tak często ma te problemy, więc pomyślałam sobie...

U nas znaczna poprawa jak wczesniej pisalam wiec za porada Szopki i po telefonie do pediatry lekarstwa poszly na bok.:tak:
Temperarury nie ma, kaszlu tez.
No i kolacja bardzo ladnie niezjedzona(tylko zdążylam ja pochwalic)wiec czekam do nastepnego karienia:baffled:

I zyczymy duuuuuuuuuuuuuuzo duzo zdrowka i szybkiego powrotu do silek Zuzance i Zosience:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:Wracajcie do świata zdrowych dziewuszki

Monika
można zawsze sprawdzić. Ale teraz nie będę już jej maltretować (test jest z krwi a ona wczoraj taka pokłuta była :-()

Noc była tragiczna. Zosia non stop miała biegunkę. I to taką obfitą. Noc nam upłynęła na przebieraniu Zosi i jej łóżeczka. Prawie nic nie spałam. Jestem przerażona :-:)-:)-(

Efilo - a tez jestem przerazona jak to czytam:-( Przeciez to juz tyle czasu. Przeciez to jakis wirus musi byc no.. nie maja lekarze pojecia jak sie go pozbyc?:baffled:

bidulka mala... pisz i informuj nas co i jak. trzymamy kciuki by bylo w koncu dobrze.

reklama
Do góry