reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak powiedzieć w pracy o ciąży

Martuska trzymam mocno kciuki! Najgorzej zaczac natomiast pozniej juz pojdzie:-p a jaki kamien z serca. Badz twarda, powiedz jutro i bedzie z glowy. Pierwsze pytanie zapewne padnieile zamierzasz pracowac bo glownie to szefow interesuje najbardziej:-(

reklama
Martuska pójdzie jak po maśle, zobaczysz, a jaką ulgę poczujesz :)

Ja przez moje wcześniejsze historie zdrowotne, od razu dostałam od wszystkich w pracy błogosławieństwo na L4 i zamierzam je dobrze wykorzystac. Wierze ze świat beze mnie w pracy sie nie zawali ;)

Martuska, ja też trzymam kciuki!

A jednocześnie zdaję sobie sprawę, że i mnie niedługo to czeka. Tylko, że u mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana, bo nie ma osoby, która może przejąć moje obowiązki ( ja nawet jak na urlop idę, to jest słabo) i po prostu trzeba będzie zatrudnić nową osobę... Uff, no ale i tak będę musiała ten krok zrobić, i tak..

Dziewczynki kochane dziękuję Wam:elvis: :*

Już po wszystkim. Stresowałam sie trochę, ale powiedziałam i faktycznie potem już poszło gładko. Lekarz nawet uśmiechnięty, pogratulował i zaraz się zwierzył, że on też ojcem zostanie:-p Nie mówił wcześniej ani mnie ani doktorce (bo jeszcze jest pani doktor, która też jak ja pracuje na pół etatu) Zaczeliśmy mówić o szpitalach w Krakowie, dolegliwościach, płci itp, o fajnie. Powiedziałam mu, że tego tak nei planowałam, ze chce pracowac jak najdłużej (on na to, ze dziecko najważniejsze) i tyle.
U mnie też ktośmnie musi zastąpić jako nowy etat. Wogole to ja mam umowę do 14 marca:shocked2: a termin na 20. Tak się łudzę jak głupia, że mi uwierzą, że wrócę po macierzyńskim i zechća przedłuzyć. Powiedziłąm doktorowi. On się może za mną wstawić ale to od kadr i dyrekcji szpitala będzie zależała ta decyzja. No nie wiem zobaczymy. Etat i tak z czasem trzeba będzie zwiększyć i on chciał 2 piel po pól etatu, bo tak łatwiej podzielić obowiązki. Mnie by to odpowiadało. Ta nowa zastąpiłaby mnie do po macierzyńskim a potem byłybyśmy w dwójkę. Kurde starsznei naiwan jestem?:baffled:

No to ja już po rozmowie.. Bardzo się denerwowałam, ale reakcja szefa spoko. Stwierdził, że przemyśli sobie jak możemy rozwiązać sprawę mojej nieobecności w przyszłym roku i zatrudni kogoś do pomocy na ten czas. Także absolutnie pozytywnie :-) Ufff ;-))))

Dziewczyny (zanim wątek zginie śmiercią naturalną, bo już chyba wszyscy w pracy powiedzieli:-p) chciałabym zapytać czy może znacie jakieś strony godne polecenia w których są jakies prawa ciężarnych, nowe przepisy itp. Szczególnie jak się umowy kończą. Tak jest w moim przypadku.

reklama
Do góry