reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

nimfii ja bore Cerazzete i nie stosujemy zadnych dodatkowych zabezpieczen. Mam nadzieje ze jest skuteczne, tak zapewniala mnie moja lekarka, chociaz moja kolezanka biorac je zaszla w ciaze :szok: to mam nadzieje ze mnie to nie spotka. Po skonczeniu karmieniem piersia zamierzam wrocic do starych tabletek, przynajmniej bede wiedziala kiedy @ przyjdzie.

reklama
nimfii ja bardzo ufam ogólnie tabletkom, ale powiem szczerze, ze przy zwykłych tabletkach to zaufanie najbardziej opierało sie własnie na hamowaniu jajeczkowania. Trochę mnie przeraziło, ze minipigułki nie mają tego działania, ale nie stosuję rzadnego dodatkowego zabezpieczenia. Ze wzgledu właśnie na troche inny mechanizm działania tu jest bardzo ważnie zeby nie spóźnić sie z przyjeciem tabletki wiecej niz 3 godziny i tego sie trzymam. Przy zwykłych babletkach jest to 12 godzin. Dlatego jak b mi sie zdarzyło takie opóźnienie to bym zastosowała dodatkowo prezerwatywę.
A tak generalnie tojuz czekam az skończę tą Azalie i wrócę do moich poprzednich tabletek, z których byłam bardzo zadowolona. Juz w sumie nie karmię, ale kończę opakowanie Azalii i jeszcze jedno mi zostało, więc je wezmę i idę po receptę:-)

Dzieki

Ja takze nie moge sie doczekac az przejde na normalne tabsy. Dzis maz zakupil duze opakowanie prezerwatyw, a mnie już slabo na mysl o stosowaniu ich. :sorry:
Mimo iz fizycznie nie czuje wielkiej roznicy to sa one strasznie niewygodne zwlaszcza ze nieraz mamy tylko kilka minut dla siebie i trzeba sie pospieszyc ;-)

A czy ktos stosowal Novynette?
Bo zauwazylam ze to jedne z najtanszych tabletek. U mnie w aptece za 18zl. W porowaniu z innymi gdzie standardowa cena to 30-40zl.
Jeslli ktoras z Was stosowala jakies tansze odpowiedniki tabletek anty... to moze sie pochwalcie jak sie nazywaja? ;-):-p

nimfii no ja nie pomogę, bo moje nie są tanie. A Ty jakie stosowałas?

My też obydwoje nie lubimy prezerwatyw i właściwie to uzywaliśmy ich tylko przez dwa miesiące jak zrobiliśmy przerwę po odstawieniu tabletek przed staraniami o dzidzię:-)

Nimfii Novynette brałam kiedyś ale nie byłam zadowolona- miałam przy nich plamienia. Potem brałam jeszcze microgynon, syndi 35 i diane. Ta trzecią na wyregulowanie poziomu hormonów. Nie wiem jak teraz ich cena wygląda ale kiedyś płaciłam ok 21 zł chyba za potrójne opakowanie, takze straszna taniocha:tak:

ja kiedys brałam Novynette, ale strasznie zle sie po nich czułam, a najtansze jakie bralam to wlasnie microgynon za które placilam z poltora roku temu 8 zl :szok:

Dziewczyny właśnie sobie sprawdziłam ile moje tabletki teraz kosztują (Yasmin) i przeżyłam szok! 45 zł :szok: A przed ciążą płaciłam 35zł. Masakra jakaś! I co ja teraz zrobię? Nie chcę znowu testować różnych, a te były takie fajne:-(

Ja brałam kiedyś diane...-droga była i średnio po niej się czułam a później Microgynon 21 i to była straszna taniocha i samopoczucie miałam ok. Teraz też juz mam wykupione kilka opakowań Microgynonu...za jakiś czas zacznę brać-jak skończę odciągać pokarm, a na razie gumka...:-(

Ja przez 4 lata brałam Harmonet - to tabsy o bardzo małej dawce hormonów, nie były też jakieś super tanie - bo chyba kilka lat temu ok 35 zł, ale też czułam się po nich rewelacyjnie :)A teraz nie biorę nic, bo stosuję najlepszą metodę anty - brak sexu ;) A jak już do czegoś dojdzie to gumka, nie ma sensu, żebym coś zażywała, jak szalejemy z taką częstotliwością ;0

reklama
ja kiedys przez kilka lat brałam cilest i była z nich bardzo zadowolona,super sie czułam po nich, a teraz jak skoncze karmic to chyba zdecyduje sie na plastry.

Do góry