reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Nimfii ja też miałam ciągle torbiele na jajnikach i powiem Ci tyle - nic do tego nie mają tabletki anty... To po prostu najczęśćiej jest od tego, że podczas owulacji nie może komórka jajowa się przebić i tam się zbiera taka woda stąd torbiele ale one najczęściej pękają. Niektórzy mają operację na to

reklama
No wiem bo torbiele moga tez zniknac podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej. Czytalam na ulotkach opakowania tabletek :)
Moga sie pojawiac i moga znikac i wiem ze tabletki nie musza miec z tym zwiazku.

Moze to mi siedzi w glowie dlatego ze sporo znajomych mi kolezanaek ma teraz jakies problemy zdrowotne w tych tematach ginekologicznych. To naprawde nieprzyjemnne, jak widze ze sie tak mecza dziewczyny.

niuniunia no wlasnie moja przyjaciolka bedzie miala zabieg :(

Milam sie was jeszcze pytac...
Niedawno ktoras pisala zeby podczas stosowania antykoncepcji sprawdzac co jakis czas stan hormonow poprzez badania krwi. Mozecie mi napisac jakie badania wykonujecie i ile czasu musi minac od rozpoczecia stosoawania tabletek zeby to zbadac? Ja bym sobie zbadala wlasnie te hormony, moze by mi sie wyjasnilo dlaczego wszystkie tabsy do tej pory wywolywaly u mnie zle samopoczucie. Podejrzewam ze sa zle dobrane.

nimfii to ja pisałam o tych hormonach, nie wiem dokładnie jak to się nazywa fachowo, zapytaj swego ginekologa, mi się coś kojarzy że to się zwie enzymy wątrobowe, każdy ginekolog przed wypisanie tabsów powinien zlecić badania hormonów aby właśnie dobrze dobrać lek do indywidualnej pacjentki, niestety to fikcja bo to drogie badania mi kiedyś gin przepisał a w laboratorium odmówili zrobienia bo powiedzieli, że punktów z NFZ nie mają :szok:
Ja brała różne mikrogynon, harmonet i najdłużej plastry Evra, teraz mam spiralę bo to z mojego punktu widzenia najbardziej ekonomiczne rozwiązanie zwróci się już po 10 miesiącach :tak: a myśl o kolejnym dziecku mnie przerażała totalnie, więc założyłam od razu przy pierwszej @ choć u mnie totalna posucha w tej dziedzinie. Laski ja chyba przechodzę depresje poporodową z opóźnionym zapłonem! zero chęci do życia, mam jakiegoś doła nic mnie nie cieszy, nie wiem co się dzieje???

margo_84 ja też miałam doła dopiero niedawno mi przeszło..mała zaczeła się uśmiechać gadać i mniej beczeć i mi się poprawiło a tak to nic mnie nie cieszyło;-)
Ja przed ciążą brałam plastry Evra a teraz cerazette i czasem po nich głowa mnie boli i jakaś paskudna cera mi się zrobiła

ankusch musi przejść, a tak jak piszesz maleństwo potrafi wyciągną z każdego dołka, czasem siadam przy łóżeczku i wpatruje się w małą i od razu w serduchu się robi cieplutko :tak:

Margo, ja miałam największego doła kilka tyg.po porodzie. Dobijało mnie to, że nigdzie nie wychodzę, a wycieczka do spożywczego po mąkę była dla mnie wydarzeniem. Dziś już lepiej, chociaż powoli czuję, że nudzi mi się takie życie, typowy dzień świstaka, codziennie prawie to samo. Powtarzam sobie- byle do wiosny, wtedy będę się więcej ruszać z domu z Małym, będzie już starszy i może rzadziej bedzie prosił o cycka:confused2:

Margo enzymy wątrobowe to nie hormony, enzymy bada się żeby zobaczyć czy z wątrobą wszystko ok.

Hormony płciowe to estrogeny(estradiol, estrol) i gestageny(progesteron). W różnych fazach cyklu poziom tych hormonów się różnie kształtuje. Nimfi więc jeśli będziesz chciała sobie zrobić to badanie to najlepiej to ginekologa-endokrynologa i wydaje mi się że bez wskazań trzeba zrobić prywatnie.

Przy pigułkach najlepiej kontrolować ukł.krzepnięcia...szczególnie jak się pali papieroski...

reklama
anna może i jest tak jak piszesz :-) ale przy antykoncepcji doustnej warto też kontrolować wątrobę, bo każde leki zażywane długotrwale obciążają również wątrobę, i masz racje z tym układem krzepnięcia, ja ostatnio robiłam prywatnie kosztuje to 14 zł, więc warto :tak:

angun gola fajnie wiedzieć, że inne kobitki też czują podobnie jak ja :tak:forum to fajne miejsce

Do góry