Ja wszystkie, czyli obowiazkowe plus meningokoki (Bexsero). Wczesniaki mają za darmo 5w1 i na pneumokoki za darmo te lepsze, za ktore inni dopłacająDrogie mamy wcześniaków - jakie szczepienia (również w ramach rekomendowanych) wybrałyście dla swoich pociech?
reklama
hej. Ja mam zielam 6w1 i na meningokoki- bexero. Irytuje sie zawsze gdy musze placic, bo to przeciez profilaktyka.Drogie mamy wcześniaków - jakie szczepienia (również w ramach rekomendowanych) wybrałyście dla swoich pociech?
Placilam, bo Adas sie nie kwalifikował do żadnych bezplatnych.Ale 6w1 masz za darmo czy placisz? Bo ja wzielam 5w1, placilam tylko za Bexsero.
I z wagi w przychodni - 8,5 kg! Mm dalo rade, bo ilosci kp to znikome byly... Mamy marudzenie, początki raczkowania i duzo zainteresowania zabawkami - najlepsze to takie by do buzi wcisnąć

Ostatnia edycja:
A racja, moja jako wcześniak się kwalifikuje do bezplatnych 5w1 a jako niska masa urodzeniowa do lepszych pneumokokow.Placilam, bo Adas sie nie kwalifikował do żadnych bezplatnych.
A przypomnij ile Adas ma miesiecy? Ania za 11 dni skonczy rok! Waga ok 10.5, staje ale jeszcze nie chodzi…Placilam, bo Adas sie nie kwalifikował do żadnych bezplatnych.
I z wagi w przychodni - 8,5 kg! Mm dalo rade, bo ilosci kp to znikome byly... Mamy marudzenie, początki raczkowania i duzo zainteresowania zabawkami - najlepsze to takie by do buzi wcisnąć![]()
7 lipca będzie 7 miesiecy! To wszystko co sie wydarzyło jest dla mnie takie niesamowite.A przypomnij ile Adas ma miesiecy? Ania za 11 dni skonczy rok! Waga ok 10.5, staje ale jeszcze nie chodzi…
Mnie się wydaje, że urodziłam wczoraj… a te lata starań, porażek, to bylo mgnienie oka…7 lipca będzie 7 miesiecy! To wszystko co sie wydarzyło jest dla mnie takie niesamowite.
A przypomnij ile Adas ma miesiecy? Ania za 11 dni skonczy rok! Waga ok 10.5, staje ale jeszcze nie chodzi…
Przypomnij nam tu się w dzień urodzin a
Ani. Odśpiewamy wirtualne "sto lat". W końcu znamy się od momentu jak była blastką ;-)
My po wynikach kontrolnych. Erytrocyty, hematokryt I hemoglobina poniżej normy. Hemoglobina 8 (!). Anemia jak nic. Natomiast żelazo I ferrytyna w normie. Chyba Michaś za szybko rośnie. Dziś kończy 7 tygodni i na wadze 4420g. Przyrosty po 50g dziennie. W poniedziałek hematolog i pediatra. Po raz kolejny prosimy o kciuki.
reklama
trzymam mocnoPrzypomnij nam tu się w dzień urodzin a
Ani. Odśpiewamy wirtualne "sto lat". W końcu znamy się od momentu jak była blastką ;-)
My po wynikach kontrolnych. Erytrocyty, hematokryt I hemoglobina poniżej normy. Hemoglobina 8 (!). Anemia jak nic. Natomiast żelazo I ferrytyna w normie. Chyba Michaś za szybko rośnie. Dziś kończy 7 tygodni i na wadze 4420g. Przyrosty po 50g dziennie. W poniedziałek hematolog i pediatra. Po raz kolejny prosimy o kciuki.