kostka123
Fanka BB :)
Super, gratuluje908 dzisiaj
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super, gratuluje908 dzisiaj
Właśnie znalazłam stronkę, gdzie jest napisane jaka powinna być waga dziecka tydzień po tygodniu. I tak tydz 24 - 600gr, tydz 26 - 900gr, tydz 28 - 1,1 kg. Także jeśliby się tym kierować i tym co mówi mi lekarz, idę na razie wagowo idealnie.Okolo 150-200g na tydzien jest super przyrostem. Ale u mnie od 28 tyg tyle nie bylo a od 31 to juz tylko po 50 i stad porod w 35+3. Mysle, ze w sytucji, o ktorej piszesz nie nastawiaj sie na dotrwanie do terminu, 37 tyg to marzenie a 34 to realna fajna opcja, bezpieczna dla dzidzi. Kup troche ciuszkow 50
Nie wiem czy będzie robione usg ale na wizytę umówiłam się na poniedziałek bo w niedzielę mi się zwolnienie kończy (mam dobrego lekarza i dał mi zwolnienie po transferze tak jak chciałam czyli od 21 marca do 14 kwietnia)Zaciskam kciuki nadal kiedy usg??? Jak sie czujesz mamuska?
Pytaj....to ja nie będę musiała bo będę już miała odpowiedziDziewczyny ,a kiedy zauważyłyście u siebie ,że macica lekko sie powieksza i.brzuszek.Ja 11tydz.czy jakos tak i slabo widzę,ze brzuch lub podbrzusze się powiększa.W 8tyg.mi sie uwypukliło pidbrzusze i teraz jakby stanęło w miejscu.Wiem,ze zamęczę Was tymi swoimi strachami i obawami
W pierwszej ciąży to koło połówkowych w 20 tygodniu było wyraźnie widać brzuch. Wcześniej mało. Musiałam poluzować spodnie itp wcześniej, typu nic mega obcisłego czy uciskającego, ale jak to pierwsza ciąża to dość długo tego prawdziwego brzucha ciążowego się wypatruje. Czasem (już w 2 trymestrze) miałam wrażenie, że w ciąży w ogóle nie jestem. Gdyby nie usg to by ciężko mi było uwierzyć, że tam rozwija się dziecko. Ale około 20 tyg będziesz czuła ruchy. To potem już wiadomo, że dziecko jest. Kup detektor tętna. Ja od 14 tyg sprawdzałam sobie w domu.Dziewczyny ,a kiedy zauważyłyście u siebie ,że macica lekko sie powieksza i.brzuszek.Ja 11tydz.czy jakos tak i slabo widzę,ze brzuch lub podbrzusze się powiększa.W 8tyg.mi sie uwypukliło pidbrzusze i teraz jakby stanęło w miejscu.Wiem,ze zamęczę Was tymi swoimi strachami i obawami