Dzisiaj pierwszy raz zauważyłam taka jakby twarda piłkę pod pepkiem. Były wyraźnie wyczuwalne granice po bokach z góry i na dole. To chyba macica z dzieciatkiem! Pierwszy raz namacalnie poczułam coś w brzuchu! Za tydzień podgląd Synka
reklama
Super uczucie! Oczywiście, że to macica ja mialam pecha, że Ania byla malutka a lozysko na przedniej scianie więc ruchów prawie nie czułam, Tobie życzę niezlych kopów! Wtedy jest się spokojniejszym, że dzidzia jest i zyjeDzisiaj pierwszy raz zauważyłam taka jakby twarda piłkę pod pepkiem. Były wyraźnie wyczuwalne granice po bokach z góry i na dole. To chyba macica z dzieciatkiem! Pierwszy raz namacalnie poczułam coś w brzuchu! Za tydzień podgląd Synka
Chyba można... A Ty nie bierzesz w końcu antykoncepcji?Mam może trochę głupie pytanie....czy można zajść w ciążę jak nie ma jeszcze okresu po porodzie ?
Myślałam że nie można zajść bez okresu i jeszcze nie zaczęłam brać.......ale chyba jednak będę od dzisiaj brała tabletkiChyba można... A Ty nie bierzesz w końcu antykoncepcji?
Ale tak jak wcześniej mówiłam że raczej u nas dużo mniejszą szansa. Ja tam nic nie będę brać A lekarz nie powiedział jak wygląda powrót do płodności? Pewnie u każdej wygląda to inaczej dlatego lekarz zapisał Ci 2 tyg po porodzie...Myślałam że nie można zajść bez okresu i jeszcze nie zaczęłam brać.......ale chyba jednak będę od dzisiaj brała tabletki
olka11135
Fanka BB :)
Mam może trochę głupie pytanie....czy można zajść w ciążę jak nie ma jeszcze okresu po porodzie ?
Najpierw jest owulacja, a później miesiączka wiec oczywiście można.
Jest niby tzw. metoda LAM, ale jest bardzo restrykcyjna Link do: Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia jeżeli chodzi o kontakt matki z dzieckiem
Edit. Oczywiście u każdego to będzie inaczej np. karmię 13 miesiąc i nadal nie mam owulacji (ale mam PCO więc i bez karmienia mam rzadko owulacje i faktycznie większość z LAM spełniam)
Teoretycznie mozna ale to mało prawdopodobne ze wzgl na burze hormonalną. Ja okres dostałam bardzo szybko, jakos max miesiac po pologu. Kazdy jednak ma inaczej.Mam może trochę głupie pytanie....czy można zajść w ciążę jak nie ma jeszcze okresu po porodzie ?
No bylyby niezle jaja gdybys teraz zaskoczyla naturalnie co?
Straszne jajaTeoretycznie mozna ale to mało prawdopodobne ze wzgl na burze hormonalną. Ja okres dostałam bardzo szybko, jakos max miesiac po pologu. Kazdy jednak ma inaczej.
I czuję że i do mnie @ się zbliża bo mnie dzisiaj brzuch coś pobolewa
Ostatnia edycja:
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Teoretycznie mozna ale to mało prawdopodobne ze wzgl na burze hormonalną. Ja okres dostałam bardzo szybko, jakos max miesiac po pologu. Kazdy jednak ma inaczej.
Grupa "Karmienie Piersią w ciąży i tandemie" liczy prawie 8 tys. kobiet więc polemizowałabym, że to takie mało prawdopodobne (bo dodajmy do tego te, które w ciąży odstawiają czy zwyczajnie się do takich grup nie zapisują). Ja na dzień dzisiejszy znam 8 takich mam (które są w ciąży i karmią). A jeszcze 2 inne - w ciąży nie są bo się zabezpieczają, ale owulacje mają regularne mimo KP