reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Dzisiaj pierwszy raz zauważyłam taka jakby twarda piłkę pod pepkiem. Były wyraźnie wyczuwalne granice po bokach z góry i na dole. To chyba macica z dzieciatkiem! Pierwszy raz namacalnie poczułam coś w brzuchu! Za tydzień podgląd Synka 😀

reklama
Dzisiaj pierwszy raz zauważyłam taka jakby twarda piłkę pod pepkiem. Były wyraźnie wyczuwalne granice po bokach z góry i na dole. To chyba macica z dzieciatkiem! Pierwszy raz namacalnie poczułam coś w brzuchu! Za tydzień podgląd Synka 😀
Super uczucie! Oczywiście, że to macica :) ja mialam pecha, że Ania byla malutka a lozysko na przedniej scianie więc ruchów prawie nie czułam, Tobie życzę niezlych kopów! Wtedy jest się spokojniejszym, że dzidzia jest i zyje :)

Myślałam że nie można zajść bez okresu i jeszcze nie zaczęłam brać.......ale chyba jednak będę od dzisiaj brała tabletki
Ale tak jak wcześniej mówiłam że raczej u nas dużo mniejszą szansa. Ja tam nic nie będę brać 😀 A lekarz nie powiedział jak wygląda powrót do płodności? Pewnie u każdej wygląda to inaczej dlatego lekarz zapisał Ci 2 tyg po porodzie...

Mam może trochę głupie pytanie....czy można zajść w ciążę jak nie ma jeszcze okresu po porodzie ?

Najpierw jest owulacja, a później miesiączka wiec oczywiście można.
Jest niby tzw. metoda LAM, ale jest bardzo restrykcyjna Link do: Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia jeżeli chodzi o kontakt matki z dzieckiem

Edit. Oczywiście u każdego to będzie inaczej np. karmię 13 miesiąc i nadal nie mam owulacji (ale mam PCO więc i bez karmienia mam rzadko owulacje i faktycznie większość z LAM spełniam)

Mam może trochę głupie pytanie....czy można zajść w ciążę jak nie ma jeszcze okresu po porodzie ?
Teoretycznie mozna ale to mało prawdopodobne ze wzgl na burze hormonalną. Ja okres dostałam bardzo szybko, jakos max miesiac po pologu. Kazdy jednak ma inaczej.
No bylyby niezle jaja gdybys teraz zaskoczyla naturalnie co?

Teoretycznie mozna ale to mało prawdopodobne ze wzgl na burze hormonalną. Ja okres dostałam bardzo szybko, jakos max miesiac po pologu. Kazdy jednak ma inaczej.
Straszne jaja 🤣
I czuję że i do mnie @ się zbliża bo mnie dzisiaj brzuch coś pobolewa

Ostatnia edycja:
reklama

Grupa "Karmienie Piersią w ciąży i tandemie" liczy prawie 8 tys. kobiet więc polemizowałabym, że to takie mało prawdopodobne (bo dodajmy do tego te, które w ciąży odstawiają czy zwyczajnie się do takich grup nie zapisują). Ja na dzień dzisiejszy znam 8 takich mam (które są w ciąży i karmią). A jeszcze 2 inne - w ciąży nie są bo się zabezpieczają, ale owulacje mają regularne mimo KP

Do góry