reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

Dobrze 😊
Czas pomyśleć o wyprawce 😘
Ty już pewnie całą masz po 1 Synku co? Ja to jestem zagubiona jak słucham czy czytam co kupić 😉 pewnie będziecie mi radzić! Ooo może napiszcie co Wam się przydało i jest takim must have a co było zupełnie niepotrzebne. Wózek mi radzą żeby kupić markowy ale używany. Jak Wy robiłyście? Co nowe co używane? Ja to zielona jestem 😉

reklama
Ty już pewnie całą masz po 1 Synku co? Ja to jestem zagubiona jak słucham czy czytam co kupić 😉 pewnie będziecie mi radzić! Ooo może napiszcie co Wam się przydało i jest takim must have a co było zupełnie niepotrzebne. Wózek mi radzą żeby kupić markowy ale używany. Jak Wy robiłyście? Co nowe co używane? Ja to zielona jestem 😉
Ja mam wszystko używane, od znajomych, ubranka, łóżeczko i wózek.
Jak mogę coś doradzić to kup wózek 2w1 czyli gondola i nosidełko bo spacerówka jest niepraktyczna na takim stelażu bo się słabo składa i zajmuje dużo miejsca w samochodzie .
Ubranek też dużo nie kupuj w jednym rozmiarze bo dziecko szybko wyrośnie (wyjątkiem jest mój mikrus bo czekam aż dorośnie do szafy pełnej ubranek 56😂)

Każde dziecko jest inne i ciężko doradzić co będzie potrzebne 😊
Przy synku sprawdził się kokon, baby gym, poduszka do karmienia. Wózek mieliśmy nowy, użytkowany bardzo intensywnie. Niestety ciężki i proces składnia go do samochodu był bardzo frustrujący. Teraz będziemy szukać czegoś lżejszego i szybszego w składaniu.

Mamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
właśnie z wózkiem to musi być odpowiedni na teren a dodatkowo lekki bo muszę w razie czego sama moc z nim gdzieś pojechać samochodem 🤔
Jak to z tymi komodami i przewijakami?
Jejku tyle różnych rzeczy jest ze nowi rodzice nie wiedzą co trzeba a vo nie trzeba... 😉

A macie taka poduszkę w ciąży która podpiera brzuch? Będę chciała kupić ale jak zwykle jest milion kształtów! Hahaha! C U ROGAL 9 itd... I weź tu wybierz coś 😉

Mamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
Ja kupiłam dostawkę i okazała sie niepotrzebna, stoi w kartonie nie rozpakowana. Tylko że ja mam jeden poziom domu i nie karmię piersią
Może na dół turystyczne łóżeczko kup a na górę zwykłe .

właśnie z wózkiem to musi być odpowiedni na teren a dodatkowo lekki bo muszę w razie czego sama moc z nim gdzieś pojechać samochodem 🤔
Jak to z tymi komodami i przewijakami?
Jejku tyle różnych rzeczy jest ze nowi rodzice nie wiedzą co trzeba a vo nie trzeba... 😉
U mnie znów dostawka do łóżka bardzo się sprawdziła i przy pierwszym i drugim dziecku. Nie wyobrażam sobie życia bez 😉 w dzień często dzieci śpią po prostu w wózku bądź zwykłym łóżeczku. Jeżeli masz dwa poziomy polecam też nianie elektroniczną. U mnie się sprawdza. Jak mały śpi na górze a ja np na dole gotuje czy coś ogarniam to mam cały czas podgląd. Z córką nie miałam niani, teraz mam i widzę jakie to ułatwienie jest. U mnie przewijak się nie sprawdził. Przebieram na łóżku, podłodze, tam gdzie akurat przebywamy. Rogal w pierwszej ciąży miałam mało używałam. W drugiej nawet nie wyjęłam z szafy. Zwykle poduszki były dla mnie wygodniejsze.

reklama
U mnie znów dostawka do łóżka bardzo się sprawdziła i przy pierwszym i drugim dziecku. Nie wyobrażam sobie życia bez 😉 w dzień często dzieci śpią po prostu w wózku bądź zwykłym łóżeczku. Jeżeli masz dwa poziomy polecam też nianie elektroniczną. U mnie się sprawdza. Jak mały śpi na górze a ja np na dole gotuje czy coś ogarniam to mam cały czas podgląd. Z córką nie miałam niani, teraz mam i widzę jakie to ułatwienie jest. U mnie przewijak się nie sprawdził. Przebieram na łóżku, podłodze, tam gdzie akurat przebywamy. Rogal w pierwszej ciąży miałam mało używałam. W drugiej nawet nie wyjęłam z szafy. Zwykle poduszki były dla mnie wygodniejsze.
To jak w dzień spał to był u góry i tylko niania elektroniczna. A Ty byłaś na dole sama. Ok rozumiem. Myślałam że wtedy dziecko się bierze na dół 😉
Ciekawe co piszesz z przewijakiem!
A jak nie używałaś rogala to miałaś jakaś poduszkę do karmienia?

Do góry