reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Grupa "Karmienie Piersią w ciąży i tandemie" liczy prawie 8 tys. kobiet więc polemizowałabym, że to takie mało prawdopodobne (bo dodajmy do tego te, które w ciąży odstawiają czy zwyczajnie się do takich grup nie zapisują). Ja na dzień dzisiejszy znam 8 takich mam (które są w ciąży i karmią). A jeszcze 2 inne - w ciąży nie są bo się zabezpieczają, ale owulacje mają regularne mimo KP
Myślę że mało prawdopodobne w naszej sytuacji 😀 jak przez wiele lat się nie zabezpieczalysmy i w ciążę nie zaszłyśmy do tego mamy prawie zerowe amh to raczej mała szansa 😀 nie mówimy tu o dziewczynach nie majach problemów z płodnością. Oczywiście zdarzają się ciążę po invitro ale to każda musi rozeznać we własnym sumieniu czy chce się zabezpieczać. Ja w wieku 40l i amh 0,03 na pewno bym się nie faszerowała hormonami. Już i tak za dużo ich brałam 😉

reklama
Myślę że mało prawdopodobne w naszej sytuacji 😀 jak przez wiele lat się nie zabezpieczalysmy i w ciążę nie zaszłyśmy do tego mamy prawie zerowe amh to raczej mała szansa 😀 nie mówimy tu o dziewczynach nie majach problemów z płodnością. Oczywiście zdarzają się ciążę po invitro ale to każda musi rozeznać we własnym sumieniu czy chce się zabezpieczać. Ja w wieku 40l i amh 0,03 na pewno bym się nie faszerowała hormonami. Już i tak za dużo ich brałam 😉
Mam znajomą która zeszła w ciążę po in vitro . W szoku była jak się dowiedziała,
Z tym że ja nie wiem co było u nich problemem braku naturalnej ciąży

Tak, wiem jaki to wątek.
Jest też taki ciężarówki in vitro i jest tam dziewczyna która właśnie taką "wpadkę" zaliczyła. I jej mina u lekarza, który mówi jej że jest w 12tc, ledwo 4 miesiące po cesarskim cięciu musiała być "niezła". Wszystko dobrze się skończyło, ale nie zna się dnia ani godziny 🙂 więc dokładnie tak jak piszesz każda musi się zastanowić na co jest gotowa. Mężczyźni też się mogą zabezpieczać.

Poza tym bardziej mi chodziło o sformułowanie "burza hormonalna" - wyszłam z założenia że mówisz o ciąży, połogu, karmieniu a nie wyłącznie problemów z płodnością

Tak, wiem jaki to wątek.
Jest też taki ciężarówki in vitro i jest tam dziewczyna która właśnie taką "wpadkę" zaliczyła. I jej mina u lekarza, który mówi jej że jest w 12tc, ledwo 4 miesiące po cesarskim cięciu musiała być "niezła". Wszystko dobrze się skończyło, ale nie zna się dnia ani godziny 🙂 więc dokładnie tak jak piszesz każda musi się zastanowić na co jest gotowa. Mężczyźni też się mogą zabezpieczać.

Poza tym bardziej mi chodziło o sformułowanie "burza hormonalna" - wyszłam z założenia że mówisz o ciąży, połogu, karmieniu a nie wyłącznie problemów z płodnością
Dlatego ja wolę dmuchać na zimne i się zabezpieczać , biorąc też pod uwagę problemy przy cc

Ja piszac o burzy hormonalnej mialam na mysli bardzo krotki czas od porodu, bo kolezanka niedawno bardzo urodzila. Oczywiscie karmienie piersią nie zapobiega ciązy to jasne.

Do góry