reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

reklama
Nie wymądrzasz się, my planujemy taką wizytę bo mała chyba a raczej na pewno ma napięcie mięśniowe i od tego chyba są wszystkie problemy z brzuszkiem bo zauważyłam że refluks jej id tego się zaczyna co męczy ją i nas bo ona się wyspać nie może i się złości
Dzisiaj profilaktycznie idę z nią do lekarza bo przy karmieniu złości się i płacze a nie chcę doprowadzić do tego że przestanie jeść.
Mojego brata córka miała refluks i podpowiedzieli mi żebym nie kładła jej na płasko tylko wyżej , teraz śpi na poduszce i nie zapeszając nie wierci się i nie kwęczy jak by było coś nie tak.

Dzisiaj profilaktycznie idę z nią do lekarza bo przy karmieniu złości się i płacze a nie chcę doprowadzić do tego że przestanie jeść.
Mojego brata córka miała refluks i podpowiedzieli mi żebym nie kładła jej na płasko tylko wyżej , teraz śpi na poduszce i nie zapeszając nie wierci się i nie kwęczy jak by było coś nie tak.
Nic jej nie jest, a to że płacze przy jedzeniu to lekarka mówi że prawdopodobnie gazy jej się zbierają w żołądku i żeby przed karmieniem dawać jej kilka kropli espumisanu

Ostatnia edycja:
Dzisiaj i my przespałyśmy noc bez wiercenia się i kwękania, dwie pobudki na jedzenie były. Położyłam ją na poduszce żeby wyżej głowę miała i nic jej się nie cofało do gardła. Bo do tej pory to spała godzinę a potem wierciła się i marudziła i trzeba było brać na ręce i tak spała, a ja jak zombi chodziłam

Dzisiaj i my przespałyśmy noc bez wiercenia się i kwękania, dwie pobudki na jedzenie były. Położyłam ją na poduszce żeby wyżej głowę miała i nic jej się nie cofało do gardła. Bo do tej pory to spała godzinę a potem wierciła się i marudziła i trzeba było brać na ręce i tak spała, a ja jak zombi chodziłam
Ha! Super wieści! Widać taka pozycja bardziej malutkiej odpowiada. My z kolei dziś wizyta patronażowa. Maja waży 4450g, super przybiera. Pani dr polecila mi delicol dodatkowo jako pomoc w trawieniu laktozy dla malej. Wg niej diety nie musze prowadzić, bo wszelkie uczulenia pokarmowe wychodzą w 2-3msc, więc to chyba jednak espumisanowi i probiotykowi zawdzięczam dobre noce. Stopniowo wprowadzę spowrotem mleczne produkty do diety i zobaczę. Jedyne czego się przyczepiła to napięcie mięśniowe. Natomiast u moicg starszaków też się tego czepiała, a potem było ok. Także podchodzę jeszcze na spokojnie do tematu.

Ha! Super wieści! Widać taka pozycja bardziej malutkiej odpowiada. My z kolei dziś wizyta patronażowa. Maja waży 4450g, super przybiera. Pani dr polecila mi delicol dodatkowo jako pomoc w trawieniu laktozy dla malej. Wg niej diety nie musze prowadzić, bo wszelkie uczulenia pokarmowe wychodzą w 2-3msc, więc to chyba jednak espumisanowi i probiotykowi zawdzięczam dobre noce. Stopniowo wprowadzę spowrotem mleczne produkty do diety i zobaczę. Jedyne czego się przyczepiła to napięcie mięśniowe. Natomiast u moicg starszaków też się tego czepiała, a potem było ok. Także podchodzę jeszcze na spokojnie do tematu.
Moja waży 4200 🤣 nie wiem ile ma centymetrów bo nie mierzyli jej wczoraj
Mówią że dużo przybiera bo 300gram na tydzień ale je co trzy godziny 90 ml mleka.
A co do napięcia mięśniowego to u nas chyba zrobiło się przez problemy z zaparciami jak się wtedy prężyła

Ostatnia edycja:
Ale dziewuchy sobie to wymyśliły 😃
Niezła synchronizacja!

A jak Ty się czujesz w nowej roli?
Coraz lepiej. Uwielbiam jej uśmiechy przez sen (kochane maleństwo) , wynagrodzą nawet ciężką nieprzespaną noc. Nie wiedziałam że tak łatwo mi przyjdzie zajmowanie się takim maleństwem bo w rodzinie bałam się zajmować takimi maluszkami.
A ty jak sobie radzisz z trójką dzieciaczków?
Wiem że jeszcze za wcześnie ale zapytam ,co z czwartym i ostatnim zarobkiem?

reklama
Ja 10tego wizyta i będziemy rozpisywać stymulację. Mam już nawet wszelkie dokumenty w domu do nowej procedury. Trzymajcie kciuki bo prawdopodobnie to nasze ostatnie podejście. IV mnie tak przetyrało, że chyba nie znajdę siły na więcej. A właściwie dziecko już mam więc nikomu nic nie muszę udowadniać. Byłoby miło gdyby się udało, a jeśli nie to mamą już jestem...
Powiem wam nawet że chyba ciężej jest się zdecydować mając w domu nastolatka, bo dopiero od niedawna poczułam co to znaczy tak naprawdę dziecko. Nie zrozumcie mnie źle, ale wspomnicie moje słowa jak wasze będą nastolatkami. To minie szybciej niż wam się wydaje. A zaangażowanie w wychowanie wzrośnie na 200%. Jak to ktoś mądry powiedział: małe dzieci mały kłopot, duże co raz większy.
Ps. Nie wierzę że to już 15t
Najgorsze za tobą ❤️
@LuuLaa Trzymam kciuki za stymulację! Daj znać 😀

Do góry