reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

U nas na brzuszek i uspokojenie pomaga grzanie brzuszka suszarką do włosów a dźwięk uspokaja ją , nawet na telefon mam ściągnięte nagranie suszarki żeby w razie czego w nocy włączyć. Szumisia mamy od wczoraj ale nie bardzo się przekonała do niego.
Zmieniliśmy mleko na bebiko pro plus , dajemy raz dziennie do mleka błonnik z Nan i jest o wiele lepiej niż przy bebilonie. Probiotyk też daję bio gaia.
Tylko, że ja karmie piersią... zastanawiam się czy to nie jest znowu uczulenie na białko mleka krowiego i czy nie powinnam przejść na dietę 😞 Szumisia moja lubi, ale przy tych kolkach i bólu jaki Przeżywa jest taki placz, że nic już nie słyszy

reklama
@Kaja356 , chyba że odciagalabym swoje mleko, żeby podać błonnik?
A ma problem ze zrobieniem kupy?
Bo jak nie to błonnik nie jest potrzebny żeby biegunki nie dostała.
Na opakowaniu jest napisane żeby dawać 2 saszetki dziennie ale ja daję jedną i wystarczy.
Wczoraj mnie coś podkusiło i dałam dwa razy to co chwilę pielucha była do zmiany bo co puściła bąka to i kupki trochę było

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie chcę się wymądrzać bo się nie znam ale jak słucham różnych filmików to fizjoterapeuta może pomóc na kolki... wiadomo nie zawsze ale czasami może być złe napięcie mięśniowe czy coś tam i boli ... Może warto skonsultować?

Dziewczyny nie chcę się wymądrzać bo się nie znam ale jak słucham różnych filmików to fizjoterapeuta może pomóc na kolki... wiadomo nie zawsze ale czasami może być złe napięcie mięśniowe czy coś tam i boli ... Może warto skonsultować?
Nie wymądrzasz się, my planujemy taką wizytę bo mała chyba a raczej na pewno ma napięcie mięśniowe i od tego chyba są wszystkie problemy z brzuszkiem bo zauważyłam że refluks jej id tego się zaczyna co męczy ją i nas bo ona się wyspać nie może i się złości

Nie wymądrzasz się, my planujemy taką wizytę bo mała chyba a raczej na pewno ma napięcie mięśniowe i od tego chyba są wszystkie problemy z brzuszkiem bo zauważyłam że refluks jej id tego się zaczyna co męczy ją i nas bo ona się wyspać nie może i się złości
Jak można jakoś pomóc to trzeba korzystać ze specjalistów 😀

Dziewczyny, a ja się pochwalę, że mamy przespana noc za nami. Wdrożyłam espumisan, bio gaje i odstawiłam produkty z białkiem mleka krowiego (starsza córka miała uczulenie). Albo przypadek albo coś pomogło... obym nie zapeszyla, żeby spięcia brzuszka nie wróciły 😔 może to po prostu była wyjątkowa noc 🤷‍♀️

Dziewczyny, a ja się pochwalę, że mamy przespana noc za nami. Wdrożyłam espumisan, bio gaje i odstawiłam produkty z białkiem mleka krowiego (starsza córka miała uczulenie). Albo przypadek albo coś pomogło... obym nie zapeszyla, żeby spięcia brzuszka nie wróciły 😔 może to po prostu była wyjątkowa noc 🤷‍♀️
Przespana noc czyli jeść i spać? Bez płaczu.
Raczej odstawienie mleka pomogło.
Ile różnicy jest między naszymi dziewczynami ? Moja dziś kończy 6 tygodni

Przespana noc czyli jeść i spać? Bez płaczu.
Raczej odstawienie mleka pomogło.
Ile różnicy jest między naszymi dziewczynami ? Moja dziś kończy 6 tygodni
Tak, dokładnie! Jeść i spać. Bez płaczu...nawet przewijałam na śpiocha;)

Wychodzi na to, że między dziewczynami 2 tyg różnicy. Moja dzisiaj doklsdnie o 2:35 w nocy skończy 4 tygodnie 😀

reklama
Do góry