reklama
Jennn
Fanka BB :)
A powiedzcie mi jeszcze czy umawiałyście się z położną przed porodem?
Pytasz o położną środowiskową?
Nie. Taką ze szkoły rodzeniaPytasz o położną środowiskową?
A w sumie to nie wiem jaką bo lekarz na ostatniej wizycie zapytał czy już umawiałam się z położną
Ostatnia edycja:
Jennn
Nie. Taką ze szkoły rodzenia
A w sumie to nie wiem jaką bo lekarz na ostatniej wizycie zapytał czy już umawiałam się z położną
Może mu chodziło o położną środowiskową, bo to tak właśnie 6tyg przed porodem albo nawet wcześniej trzeba już załatwiać.
Niektóre położne środowiskowe prowadzą szkoły rodzenia albo można się z nimi umówić przed porodem na spotkanie, ale to nie jest norma.
Dzięki, zapytam u siebie w przychodniMoże mu chodziło o położną środowiskową, bo to tak właśnie 6tyg przed porodem albo nawet wcześniej trzeba już załatwiać.
Niektóre położne środowiskowe prowadzą szkoły rodzenia albo można się z nimi umówić przed porodem na spotkanie, ale to nie jest norma.
Jennn
Dzięki, zapytam u siebie w przychodni
Jakby co to nie musisz brać położnej że swojej przychodni. Nie ma rejonizacji, moja położną środowiskowa była że szpitala w którym rodziłam. Jedynie trzeba się upewnić czy dana położna obsługuje rejon w którym mieszkasz.
Chodziłam do szkoły rodzenia- wprawdzie to było 14 lat temu, ale myślę że przed pierwszym porodem warto. Przynajmniej nie byłam niczym zaskoczona - zdziwiona. Także polecam jeśli masz możliwość.A powiedzcie mi jeszcze czy umawiałyście się z położną przed porodem?
Ja chodziłam do szkoły rodzenia. Z położną umówiłam się dopiero po porodzie.A powiedzcie mi jeszcze czy umawiałyście się z położną przed porodem?
Ja również polecam szkołę rodzenia.Chodziłam do szkoły rodzenia- wprawdzie to było 14 lat temu, ale myślę że przed pierwszym porodem warto. Przynajmniej nie byłam niczym zaskoczona - zdziwiona. Także polecam jeśli masz możliwość.
reklama
Cześć dziewczyny! Odkąd zaczął się 5tc zaczęły się mdlosci od pt ba zmianę śpię i czuję że mi niedobrze... Jeszcze wczoraj dostałam migreny i niestety musiałam ratować się pół tabl paracetamolu ledwo co pracuję. Trochę wcześnie żeby mówić coś w pracy a na zwolnienie chętnie bym poszła. Jeszcze mi się robi słabo chyba schudłam i jestem blada. Czy to normalne? Czy może coś mi jest? W sensie anemia czy co tam... wizyta w środę! Ps. Czy któraś z Was ma pakiet z polmedu? Robicie badania ciazowe z pakietu? Ewentualnie polecacie jakiegoś lekarza od nich?