reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

reklama
Hej kochana no niestety z tych 4 zarodkow tych 2 stało się blastka i poszło już do badania te dwa jeszcze obserwują 😭 transfer mam nadzieje w listopadzie jak wszystko będzie dobrze 😍
Musi być dobrze, my mieliśmy 3 blastki... Pierwszy transfer wczesne poronienie, druga blastka- w tej chwili -16 TC 🙂 bądź dobrej myśli 🙂

Hej kochana no niestety z tych 4 zarodkow tych 2 stało się blastka i poszło już do badania te dwa jeszcze obserwują 😭 transfer mam nadzieje w listopadzie jak wszystko będzie dobrze 😍
Bardzo się cieszę, że masz dwie blastki!!! Mam nadzieję, że badania będą prawidłowe i wszystko się uda ❤️
Jak długo będziesz czekała na wyniki?? Prawdopodobnie będziemy miały transfer w podobnym czasie!!!

Bardzo się cieszę, że masz dwie blastki!!! Mam nadzieję, że badania będą prawidłowe i wszystko się uda ❤️
Jak długo będziesz czekała na wyniki?? Prawdopodobnie będziemy miały transfer w podobnym czasie!!!
Kochana z tego co mi mówili to 4 tygodnie czyli transfer w listopadzie jeśli wszystko będzie dobrze ❤️ A ty?

Kochana z tego co mi mówili to 4 tygodnie czyli transfer w listopadzie jeśli wszystko będzie dobrze ❤️ A ty?
Ja czekam na razie nadal na wynik badania histopatologicznego :-( no i później zależy co lekarz powie, ale to chyba jeszcze jakaś stymulacja ma być od drugiego dnia miesiączki więc musi być okres... a ja teraz mam dostać, wiec już chyba nie zdążę no a następny wiadomo za miesiąc:-)

Ja czekam na razie nadal na wynik badania histopatologicznego :-( no i później zależy co lekarz powie, ale to chyba jeszcze jakaś stymulacja ma być od drugiego dnia miesiączki więc musi być okres... a ja teraz mam dostać, wiec już chyba nie zdążę no a następny wiadomo za miesiąc:-)
Tak, jest to cykl sztuczny. Ja zaczynałam stymulację 2 dnia cyklu a 17 dnia miałam transfer.

i co się wtedy bierze... znowu zastrzyki??? Robią USG po miesiączce ... i jak długo te leki się bierze?
U mnie było tak, że miałam zrobić 2-3 dnia cyklu badania progesteronu i estradiolu. Progesteron musiał być do 1.7 a estradiol do 50. Jak wyniki są ok to zaczyna się przyjmować leki. Nie miałam jeszcze wtedy zastrzyków. Później kolejnym krokiem jest kontrola USG 9-11 dnia cyklu. Lekarz wtedy już mówi co dalej konrketnie. Jeżeli jest ok, to kolejne badanie progesteronu tuż przed transferem. Ja miałam zawsze niski ale w normie więc zaraz po transferze końskie dawki progesteronu.

reklama
U mnie było tak, że miałam zrobić 2-3 dnia cyklu badania progesteronu i estradiolu. Progesteron musiał być do 1.7 a estradiol do 50. Jak wyniki są ok to zaczyna się przyjmować leki. Nie miałam jeszcze wtedy zastrzyków. Później kolejnym krokiem jest kontrola USG 9-11 dnia cyklu. Lekarz wtedy już mówi co dalej konrketnie. Jeżeli jest ok, to kolejne badanie progesteronu tuż przed transferem. Ja miałam zawsze niski ale w normie więc zaraz po transferze końskie dawki progesteronu.
no to taka konkretna kontrola:-) ja miałam w zeszłym roku in vitro i transfer zaraz po punkcji wiec nie miałam w ogóle badań progesteronu ani estradiolu z resztą w całej procedurze mi nie badali, wiec teraz jak zmieniłam klinikę to widzę ogromną różnicę jeśli chodzi o szczegóły. A w jakiej klinice miałaś in vitro?

Do góry