Ty już pewnie całą masz po 1 Synku co? Ja to jestem zagubiona jak słucham czy czytam co kupićDobrze
Czas pomyśleć o wyprawce![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ty już pewnie całą masz po 1 Synku co? Ja to jestem zagubiona jak słucham czy czytam co kupićDobrze
Czas pomyśleć o wyprawce![]()
Rzeczywiście!!! Ciekawe czy będzie taka niespodzianka z płcią jak u Ciebie? Hihi!super.
Z tego roku mamy dwie panny na forum a w przyszłym roku będzie dwóch kawalerów![]()
Ja mam wszystko używane, od znajomych, ubranka, łóżeczko i wózek.Ty już pewnie całą masz po 1 Synku co? Ja to jestem zagubiona jak słucham czy czytam co kupićpewnie będziecie mi radzić! Ooo może napiszcie co Wam się przydało i jest takim must have a co było zupełnie niepotrzebne. Wózek mi radzą żeby kupić markowy ale używany. Jak Wy robiłyście? Co nowe co używane? Ja to zielona jestem
![]()
Każde dziecko jest inne i ciężko doradzić co będzie potrzebneTy już pewnie całą masz po 1 Synku co? Ja to jestem zagubiona jak słucham czy czytam co kupićpewnie będziecie mi radzić! Ooo może napiszcie co Wam się przydało i jest takim must have a co było zupełnie niepotrzebne. Wózek mi radzą żeby kupić markowy ale używany. Jak Wy robiłyście? Co nowe co używane? Ja to zielona jestem
![]()
Ja kupiłam dostawkę i okazała sie niepotrzebna, stoi w kartonie nie rozpakowana. Tylko że ja mam jeden poziom domu i nie karmię piersiąMamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
U mnie znów dostawka do łóżka bardzo się sprawdziła i przy pierwszym i drugim dziecku. Nie wyobrażam sobie życia bezMamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
właśnie z wózkiem to musi być odpowiedni na teren a dodatkowo lekki bo muszę w razie czego sama moc z nim gdzieś pojechać samochodem
Jak to z tymi komodami i przewijakami?
Jejku tyle różnych rzeczy jest ze nowi rodzice nie wiedzą co trzeba a vo nie trzeba...![]()
To jak w dzień spał to był u góry i tylko niania elektroniczna. A Ty byłaś na dole sama. Ok rozumiem. Myślałam że wtedy dziecko się bierze na dółU mnie znów dostawka do łóżka bardzo się sprawdziła i przy pierwszym i drugim dziecku. Nie wyobrażam sobie życia bezw dzień często dzieci śpią po prostu w wózku bądź zwykłym łóżeczku. Jeżeli masz dwa poziomy polecam też nianie elektroniczną. U mnie się sprawdza. Jak mały śpi na górze a ja np na dole gotuje czy coś ogarniam to mam cały czas podgląd. Z córką nie miałam niani, teraz mam i widzę jakie to ułatwienie jest. U mnie przewijak się nie sprawdził. Przebieram na łóżku, podłodze, tam gdzie akurat przebywamy. Rogal w pierwszej ciąży miałam mało używałam. W drugiej nawet nie wyjęłam z szafy. Zwykle poduszki były dla mnie wygodniejsze.