reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

Niestety nie za bardzo mam co opowiadać 😞 tyle czekałam na te wizytę, a lekarzowi ewidentnie się spieszyło do domu. Poczułam się u niego w gabinecie jak intruz i z tego wszystkiego nie spytałam o nic co chciałam. Usg nie trwało minuty... ale dowiedziałam się, że jest ok I mała już nie taka mała - 3040g. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Mój trzy razy pyta czy mam jakieś pytania. Dobrze że masz teraz wcześniej wizytę, może więcej się dowiesz, bo przecież powinnaś mieć usg trzeciego trymestru.
A córcia rzeczywiście duża już, mój pewnie jutro będzie tyle ważył (37tc +5d)

reklama
Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już... 🤔
Zależy od ginekologa. W klinice miałam refundację, bo doniosłam zaświadczenie od hematologa. Mój obecny ginekolog nie chciał nawet zaświadczenia by wypisać heparyne za darmo. Tyle, że ja mam tą najgorszą mutacje v leiden w tej gorszej konfiguracji. Do tego biorę acard 150.

No właśnie mi lekarz w poprzedniej klinice pisał że zniżką. W tej na 100%. Teraz ta ginekolog boi się pisać darmowa dla kobiet w ciąży 😞 każdy robi jak chce 😢

No właśnie mi lekarz w poprzedniej klinice pisał że zniżką. W tej na 100%. Teraz ta ginekolog boi się pisać darmowa dla kobiet w ciąży 😞 każdy robi jak chce 😢

Heparyna dla ciężarnych to jest taki gorący ziemniak. Wszystko zależy od lekarza jak bardzo będzie bał się kontroli i ewentualnej kary. Mój ginekolog prowadzący wypisywał heparynę z refundacją. Płaciłam chyba coś koło 5zł za opakowanie 10szt. Pokazałam mu tylko kartę z zaleceniami od immunologa rozrodu, którego cenił. Co ciekawe ten sam immunolog, który mi wprowadził w 5 tyg heparynę wypisał ją na 100%, ale wtedy ciąża była potwierdzona tylko poprzez betę, a na USG szłam dopiero w kolejnym tygodniu.

reklama
no to ostatni raport po ostatniej wizycie:
Ktg w porządku , kolejne w piątek. W poniedziałek już szpital , pytał czy chcę weekend już poleżeć w szpitalu ale stwierdziłam że po co.
Młody waży 3200.
Super ❤️, rozumiem że w przyszłym tygodniu będziecie się już witać 🤱 i tulić 😍
U mnie 2,3 cm człowieczka! Rączki, nóżki, cudo!
Gratuluję, cudowna wiadomość 🤰❤️.

Do góry