reklama
Madame JS
Fanka BB :)
No fakt, nie mam żadnego doświadczenia z naturalnymi ciążami ;-)Tak wiedziałam, liczyłam raczej że dziś tego tysiąca dobilam i już coś może zobaczymy.. no nic, uzbrajamy się w cierpliwość.
Fakt jest taki, że to ciąża naturalna więc na pewno młodsza niż z terminu OM.
Ale dlaczego na pewno młodsza...?
Dobrze znam swoje cykle . Wiem że Owu miałam gdzieś koło 18 dc a nie 14 jak wyliczają z kalendarza, no i cykle mam 30-31 dni a nie 28 jak liczą standardowo z kalendarza. Więc licząc że owu miałam 18dc czyli gdzieś 4 kwietnia ciąża zamiast 5+6 jak wykazuje kalendarz ma może 4+6 max 5+1No fakt, nie mam żadnego doświadczenia z naturalnymi ciążami ;-)
No i skoro nie widać pęcherzyka (wczoraj) no to z USG też raczej 4/5tc niż 6tc. Ale lekarz uważa że to normalne i mam spokojnie czekać ...No fakt, nie mam żadnego doświadczenia z naturalnymi ciążami ;-)
Madame JS
A to kalendarz (aplikacja?) nie wylicza Ci owulacji wg Twojego cyklu, tylko po prostu narzuca 14 dzień? Czy lekarz tak liczy? Dziwne...Dobrze znam swoje cykle . Wiem że Owu miałam gdzieś koło 18 dc a nie 14 jak wyliczają z kalendarza, no i cykle mam 30-31 dni a nie 28 jak liczą standardowo z kalendarza. Więc licząc że owu miałam 18dc czyli gdzieś 4 kwietnia ciąża zamiast 5+6 jak wykazuje kalendarz ma może 4+6 max 5+1
Też mam długie cykle, nawet 33 dni, stąd np. punkcję miałam bardzo późno...
Madame JS
Jasne. Po prostu zrozumiałam to jako stwierdzenie, że "ciąża naturalna jest zawsze na pewno młodsza", a tak chyba nie jest ;-)No i skoro nie widać pęcherzyka (wczoraj) no to z USG też raczej 4/5tc niż 6tc. Ale lekarz uważa że to normalne i mam spokojnie czekać ...
Oczywiście że nie jest u mnie najwidoczniej tak ale to nie regułaJasne. Po prostu zrozumiałam to jako stwierdzenie, że "ciąża naturalna jest zawsze na pewno młodsza", a tak chyba nie jest ;-)
W aplikacji mogę chyba sobie poprzestawiać długość cyklu ale jakoś się w to nie zagłębiałam
olka11135
Oczywiście że nie jest u mnie najwidoczniej tak ale to nie reguła
W aplikacji mogę chyba sobie poprzestawiać długość cyklu ale jakoś się w to nie zagłębiałam
Nie wiem co to za aplikacja. Ale w większości możesz już ustawić zarówno długość cyklu, jak i dlugos fazy lutealnej.
W przypadku aplikacji ciążowych najczęściej też można ustawić długość, a jak nie to podać datę porodu na podstawie OM
reklama
Spokojnie Kochana.Dziewczyny ja to jestem świeża w temacie.....
Jak do tej pory wkładałam globulkę to było ciasno a dzisiaj jest jakoś luźniej i ja już zaczynam się martwić że coś jest nie tak
Poziomy hormonów wahają się w ciągu doby. Może akurat trafiłaś na spadek progesteronu i ukrwienie było minimalnie mniejsze. A może akurat miałaś spokojny dzień i byłaś bardziej wyluzowana niż zwykle i dlatego takie osczicie. My jesteśmy spięte więc nasz organizm również.... Teraz musimy uzbroić się w cierpliwość