reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

Skaba - ja taz przygotowujac sie na przyjcie na swiat dzidziusia dwa lata emu myslalam o Marysi, ale juz wtedy bylo bardzo popularne. Wobec czego moja corcia ma na imie marianna - rzadkosc wsrod niedawno urodzonych dzieci. Imie odziedziczyla po mojej i po meza babuniach.

reklama
Witam Mamuśki! U nas ma być dziewczynka więc na 100% damy na imię Dominika, a jeśli chłopczyk to Dominik, Dawid z chłopczykiem to do końca przekonana nie jestem. Imię dla dziewczynki mam wybrane od jakiś 10 lat. Pozdrawiam Całuski

u mnie jest na dodatek tak, ze Jan i Marianna to moi dziadkowie od strony taty.. no i jakoś tak nie bardzo mi się to uśmiecha.. nie mam z nimi bliższych więzi, więc nie planowałam nadawania imion po nich..

dziewczynka będzię na pewno miała na drugie Helena - po mojej prababci, która już się nie może doczekać jej przyjścia na świat.. zresztą babcia mojego męża to też Helena, więc ok..
a dla chłopca znowu nie wiem.. bo miałabym pokusę dać na drugie Kazimierz.. po moim cudnym pradziadku.. tyle że mężą ojciec to też Kazimierz, a za nic w świecie nie dam dziecku nic po nim...

mamma80 naopowiadałabyś mi tu jakie to świetne imię ten Jaś i jakie cudne dzieci go noszą i może już bym o tym nie myślała... a ty nic nie chcesz zareklamować:-):-):-):-):-)

ninjacorps ja mam świetnego kolegę, który ma na imię Tymoteusz, ale tak się utarło, że mówimy do niego albo Tymek albo właśnie Tymon.. a na jego dziewczynę obecnie wszyscy mówią Pumba (z Króla Lwa - Timon i Pumba).. i to imię mi się właśnie tak kojarzy:-):-):-) tylko prosze nie odbierz tego źle, bo to naprawdę bardzo ciepłe skojarzenie.. chłopak jest niezłym przystojniakiem;-);-);-)

ja w pierwszej ciazy myślałam o Tymoteuszu ale mąz kręcił nosem... zreszta jakby co to i tak miałby guzik do gadania bo ostatecznie umówilismy sie ze on daje imie dziewczynce a ja chłopcu;-)teraz mówi do brzucha Maciuś (wzrusza mnie to okropniascie nie wiedziec czemu:sorry2:) mimo że płec nie jest potwierdzona - ale on jest przekonany ze wie co robił:tak:;-):-Dnie miałabym nic przeciwko - bede musiała sie przekonac jesli okaze sie ze jest dziewuszka bo i ja już mysle o moim Motylku w wersji męskiej:cool2::sorry2:;-)

ninjacorps ja mam świetnego kolegę, który ma na imię Tymoteusz, ale tak się utarło, że mówimy do niego albo Tymek albo właśnie Tymon.. a na jego dziewczynę obecnie wszyscy mówią Pumba (z Króla Lwa - Timon i Pumba).. i to imię mi się właśnie tak kojarzy:-):-):-) tylko prosze nie odbierz tego źle, bo to naprawdę bardzo ciepłe skojarzenie.. chłopak jest niezłym przystojniakiem;-);-);-)
oj chyba bym nie chciała żeby ktoś mówił na mnie Pumba....:-pnawet gdyby mój facet był mega przystojniakiem;-)

oj chyba bym nie chciała żeby ktoś mówił na mnie Pumba....:-pnawet gdyby mój facet był mega przystojniakiem;-)

o ile dobrze pamiętam to to chyba wogóle od niej wyszło, bo marudziła coś o swoich zbędnych kilogramach i jakos tak powiedziała, ze na starość będą wyglądać jak Timon i Pumba.. nadmienię tylko, że ona ma 175cm i waży coś około 56-58kg.. a on też chudzielec:-):-):-)

reklama
My z mężem poszliśmy na kompromis i ja nadaję imię dziewczynce, a on chłopcu. Będzie więc Emilka albo Dawid. 7-ego mam USG i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co kryje między nóżkami.

Do góry