reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

witam,
My takze mamy juz imiona-po usg lekarka powiedziala ze raczej bedzie chlopak , obojgu nam odpowiada imie Alexander ,bo znane w wielu krajach i sie ladnie zdrabnia.
Gdyby jednak byla to potomka, mamy wiekszy dylemat-wstepnie Anastasia ale nie jesten przekonana na 100%:dry:. Mi podoba sie takze norweskie imie Saga....
pozdrawiam

reklama
widze ze duzo marcelow sie pojawi na swiecie :tak: my na szczescie za granica wiec nei takei popularne tutaj ( miala byc marcela a wyszedl marcel :confused:)
teraz nei mamy jeszcze swoich typow, bo czekamy na usg polowkowe. jak bedziemy znac plec to bedziemy myslec nad imieniem. oj juz neidlugo :-)

U nas są na razie po dwie propozycje dla obu płci:
dziewczynka: Emilia albo Diana
chlopiec: Alex albo Dawid
Mi bardziej podoba się pierwsza wersja, a mojemu mężowi druga, ale ogólnie akceptujemy obydwa imiona, więc w razie kompromisu nie bedzie tragedii (mam nadzieję).

Podoba Wam się imię Emil? Mnie zauroczyło i tak ładnie można zdrabniać i ładnie pasowałoby do mojego długiego i trudnego nazwiska, a mojemu mężowi się nie podoba!:wściekła/y: I wogóle wszystkim się kojarzy z Emilem z drewutni!:-D A ja kurde nawet nie pamiętam takiej bajki:wściekła/y::wściekła/y: A może będzie dziewczynka i nie będzie problemu - będzie Alicja:-)

A ja mam coraz większy zgryz z tym imieniem.. nadal podoba mi sie Jaś, ale u nas ostatnio co drugi chłopczyk to Jaś (tak samo bylo jak mi się Kubus podobał... a teraz Bartków też mnóstwo..) no i Marysia... jak widać oryginalna to ja nie jestem..

reklama
siwona - mi też Emil kojarzy się z tym z drewutni :-D, ale to miłe skojarzenie chociaż fakt - trochę śmieszne.

Aha - mój Tymon będzie miał na drugie Edward :-D po moim kochanym dziadku.

Do góry