reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

reklama
To wszystko zależy jakie jest nazwisko, bo np. Samantha Bigosińska czy Jason Wilczyński to już trochę kiepsko....
Ja ma akurat nazwisko obcojęzyczne, więc i imiona obce pasują, ale jak ktoś ma polskie to trzeba się zastanowić...

Mi sie tez nie podoba jak ktos daje nie Polskie imie, puzniej dziadkowie w polsce maja trudnosci z wypowiedzeniem. Dla mnie to jest bez sensu. Sama jestem w stanach od dziecka a nigdy bym nie dala innego imienia jak Polskie. Dla synka wybralismy Michal to kazdy sie pyta czy bendzie Michal czy Michael. :baffled: I bendzie Michal, nie interesuje mnie ze Amerykany benda sobie jezyki kaleczyc, z moim imieniem i nazwiskiem tez mieli straszny problem (Aldona Zagrobelna) to zawsze bylo Zagrobelina albo jakos tak, no ale teraz mam krutkie nazwisko to moze sobie poradza. :-)

u mnie imię dziewczynki zostało przesądzone:-) i to w bardzo ciekawy sposób.. bo zupełnie zapomniałam skąd mi się ta Maryśka wzięła... aż tu wczoraj na naszej-klasie natknęłam się na mojego dawnego kumpla, z którym w czasach "młodości";-) przemierzyliśmy wiele górskich i życiowych szlaków (obecnie jest księdzem i dawał nam ślub)... zaprosiłam go do swoich znajomych, a on odpisał: Maryyyyyśkaaaa jak miło cię widzieć!:-):-):-) no i mi się młodość przypomniała:-D zupełnie zapomniałam, że on (i nie tylko on) na mnie kiedyś Maryśka mówił... :-):-):-) i stad to imię mi tak w ucho wpada... ale ja mam krótką pamięć ojojoj...

reklama
Do góry