reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

reklama
dawno mnie tu nie było:-)

weronikaa mnie się bardziej podoba Nela niż Nikola.. pewnie dlatego, że jak byłam w szpitalu z Bartkiem to dziewczyna dała na imię córce Nicola.. mała miała straszna kolkę i wszyscy powtarzali: Nikolka ma kolke i oczywiście mnóstwo rymowanek do tego układali.. a poza tym jest już sporo Nikolek..

giza my tez jeszcze bez imienia.. co do dziewczynki to nadal obstaję przy Marysi, ale chłopiec..hmm..:baffled::baffled::baffled: a Zolinka byłoby rewelacyjnie:-D:-D:-D

Giza - Bardzo ładnie Zolinka! :-D
No i niezdrobnione imię to chyba Zolinia! Jak elegancko! Jak dla hrabianki!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Skaba - ja też uważam, że imię Nela jest dużo dużo ładniejsze od Nikoli (tym bardziej , że Nikola to mi się kojarzy z agencjami towarzyskimi jakoś :sorry2:)

Weronika ja też uważam, ze Nela jest ładniejsze od Nikoli:-) Nikola jest takie nie nasze czyli nie polskie
Giza Zolinka bardzo ładnie:-D:-D. Mój Milo też oglądał tę bajeczkę jak był młodszy( a ja razem z nim):tak:;-)

Weronika- A ja nigdy bym dziecka nie nazwala Nicole (Nikola), nie jest brzydkie imie ale strasznie mnie denerwuje jak Polacy (tutaj w stanach) dopiero co przyjada z Polski i juz nie moga dac Polskiego imienia dla dziecka tylko kazda dziewczynka to Nicole. Strasznie nie lubie jak sie tak szybko umia zamerykanizowac. Nela wydaje mi sie ze jest ladniejsze i zadziej spotykane. Ale za to Weronika bardzo mi sie podoba, mam tak na drugie po mojej babci i zawsze muwilam do mamy ze mogla mi dac Weronika na pierwsze a aldona na drugie :-)

U nas nadal nie ma imienia. Nic mi sie nie podoba, a jak juz podoba to popularne... Narazie na liście są Krzysztof, Marek (przyczepiło mi się i nie chce odejść) i ostatnio Jacek, ale mąż protestuje. A tu godzina zero coraz bliżej i trzeba sie zdecydowac...

Zolinka?Całkiem sympatycznie:-)
Pewnie,że Nela jest bardziej oryginalne i to zdrobnienie"Nikolka"(Niekolka):-D
Mi po głowie do tej pory chodzi ta Nina,ale mąż mnie straszy,że i tak on pójdzie zapisać,więc będzie Zuzia(a bez przerwy słyszę,że ktoś tak chce dać na imię dziecku):wściekła/y:.Ja zawsze byłam w klasie i w towarzystwie jedyną Martą i było mi z tym fajnie:-D

Marteczka - z tymi tatusiami to juz tak jest :-) Koleżanka jak była w ciąży z córcią to było mówione że ma być Oliwia - a on poszedł zapisać i jest ..... JULIA :-):-D No cóż jak kto woli ale się uśmiałam strasznie.

reklama
Do góry