reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

Weronikaa przyznam, ze mnie tez bardziej podoba sie Nela. chyba mam takie podejscie jak Dusia i nie bardzo lubie spalszczane obce imiona.

A u nas troche podobnie jak u remeny czyli imienia brak. No a wlasciwie dobrych odpowiednikow brak bo jak nie znalismy plci Julka to wiedzielismy, ze dziewczynka bedzie Zosia a chlopak cos z obszaru francuskojezycznego ze wzgledu na nazwisko. I jak Julek okazal sie byc chlopakiem to do konca nie wiezielismy co wybrac a teraz jest na odwrot bo z latwosca znalazlabym imie dla drugiego chlopca a dla dziewczynki jakos nie mozemy na nic wpasc. No ale przyznam, ze chyba tez nie bardzo sie staramy bo w glowach nam gdzies siedzi ta Zoska do pary dla Julka i tyle. Problem jest raczej teraz tego typu czy zostaniemy przy polskiej wersji Zofia czy raczej skusimy die na francuska Sophie dla rownowagi dla Julka (oficjalnie Julien) i nazwiska. Dodam, ze bardziej pociaga nas chyba polska wersja:-)

reklama
Mnie sie podoba imie Roxana albo Martyna a dla chłopca to nie mam zileonego pojecia.
Weronika mnie tez sie bardziej podoba imie Nela znam jedna i super laska co do Nikoli znam 3 i zle mi sie kojarzy to imie (łącznie z moja świrnieta angilelska sąsiadką)
Co do Zolinki rewelacja:-);-)

Na wstępie się wytłumaczę - nie znoszę a wręcz drażni mnie to jak diabli jak ktoś daje imię niepolskie! Natomiast co do Neli to to imię uwidział sobie mąż - ja chciałam Gabrysię! No ale w ostateczności Gabrysia będzie na drugie :-D
A dziś jak szłam do Ginki przeczytałam gdzieś - LENA i śmieje się że ładne imię i o dziwo mąż potwierdził :-D:-)
Ale zostanie NELKA i basta!

u mnie zostanie Zuzia bo i tak już wszyscy mówią tak do niej to bez sensu teraz zmieniać a mnie się podoba i mężowi też to było jedyne imię przy którym nie było sprzeciwu

reklama
WERONIKAA u nas jest imie zagraniczne,bo od lat mieszkam w Holandii i moj maz jest holendrem,wiec ani Jozek ani Kazek nie wchodzi w gre.Na drugie bedzie Marek-tak jak ma na imie moj tata

Do góry