reklama
oj długo na ten wątek nie zaglądałam ;-) a tu widzę, że może będzie jeszcze jedna Tosia:-):-)...moja córeńka też będzie Antonina. To było jedyne imię jakie mi i mężowi od razu się spodobało i pasuje do nazwiska :-). Ale powiem Wam szczerze, że w rodzinie średnio na początku się spodobało to imię ale całe szczęście my nie jesteśmy z tych ludzi co by się przejmowali innymi;-) i grunt, że między nami nie było niezgodności pod tym względem. A teraz i w rodzince się przyzwyczaili:-).
A synuś jakby był to już było pod górkę, bo podobało nam się kilka imion (ale niestety mocno popularnych i najczęściej nadawanych)
np. Jakub, Michał, Bartosz...no i jedno oryginalne Kasander :-).
A co do imion to zazwyczaj nam się podobają imiona z którymi kojarzą nam się fajne osoby. I dlatego jakbym znała jakąś np. Antoninę, której bym nie lubiła to pewnie imię kojarzyło by mi się z tą osobą i nie dałabym mojej córce tak na imię...dlatego ile ludzi tyle różnych opinii.
A synuś jakby był to już było pod górkę, bo podobało nam się kilka imion (ale niestety mocno popularnych i najczęściej nadawanych)
np. Jakub, Michał, Bartosz...no i jedno oryginalne Kasander :-).
A co do imion to zazwyczaj nam się podobają imiona z którymi kojarzą nam się fajne osoby. I dlatego jakbym znała jakąś np. Antoninę, której bym nie lubiła to pewnie imię kojarzyło by mi się z tą osobą i nie dałabym mojej córce tak na imię...dlatego ile ludzi tyle różnych opinii.
Ja najprawdopodobniej będę miała dziewczynkę i wybrałam dla niej imię AMELIA. Jeśli jednak okazałoby się, że to jednak chłopiec to będzie KSAWERY Choć mąż nie jest do końca przekonany co do tego imienia to mam nadzieję, że będzie to jednak dziewczynka. ;-)
U nas opcja że ma być FIlip była od samego początku, nad dziewczęcym imieniem sie proro zastanawiałam (może dlatego że chciałam właśnie synka). I właśnie co do Filipa to strasznie mi nagadywali że Filip - z konopii, że dzieci będą go przezywać itp. ale i tak jak kiedyś będzie synek - to tylko Filip :-)
Imie dla dziewczynki - wg mnie miała być Gabrysia (mąż niebardzo), więc wymyślił Nele i tak zostało.
Kolega nazwal super córeczkę - Nikola Kurcze - ładniejsze od Neli ale głupio nazwać tak samo
Imie dla dziewczynki - wg mnie miała być Gabrysia (mąż niebardzo), więc wymyślił Nele i tak zostało.
Kolega nazwal super córeczkę - Nikola Kurcze - ładniejsze od Neli ale głupio nazwać tak samo
WIOLETTA999
Aktywna w BB
Ja podobno mam mieć córcię- podobaja mi sie różne imiona, ale mój mąż uparł sie na Karolinę i koniec. Wczoraj wpadła mi do głowy Róża- ale on twierdzi,że to snobistyczne. Takie ładne imię. I z nazwiskiem sie nie gryzie- w przeciwieństwie do Karoliny.
reklama
bardzo oryginalne a z jakiej to bajki?My ciągle nie mamy wybranego imienia. Ale Przemko dzisiaj stwierdził, że siostrzyczka będzie miała na imię Zolinka Wszystkie inne propozycje są przez niego odrzucane.