reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

remeny, takim uniwersalnym, w sensie międzynarodowym, imieniem jest wg mnie Robert. Tylko nie wiem, jakiego ma patrona i czy się Wam podoba. I ja znam samych fajnych Robertów.

reklama
siwona my w poprzednij ciąży przez pierwszy trymestr mówiliśmy do dzidziusia Marysia, a przez następne 4 miesiące Kubuś.. dopiero w ostatnim tygodniu zdecydowaliśmy się na Bartka.. i mam nadzieję, ze nam tego nie zapamiętał.. choc jak patrzę z jaką pasją zabiera się za gotowanie to mam wątpliwości czy sobie tej Marysi do serca nie wziął:-):-):-)

A mi się to imię kojarzy z filmem Miś i sceną z niezbyt urodziwym dzieckiem : "no powiedz panu Robuś kto jest na tym zdjęciu, no kto?" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pewnie dla każdego imienia znajdą się niezbyt dobre skojarzenia :tak:
A z Przemkiem do żłobka chodzi Oliwier, imię też wydaje mi się uniwersalne i jest bez polskich liter.

Z męskich imion zdecydowanie FILIP :-) Pozatym super imiona to właśnie Nikodem (ale nie wiem czy bym się odważyła na to imię, ew. na drugie) Oliwier też fajnie, no i Tomasz :tak:

mojej Oliwii najlepszy "kolega" z przedskzola ma na imie Nikodem i jest super:tak:ładny, rumiany i po uszy zakochany w mojej 3.letniej córce:sorry2:

kurcze... fajne te wszystkie imiona... ale sama wybrać nie umiem.. podoba mi się Filip, ale już mam w rodzinie, Nikodem podoba mi się jeszcze bardziej, tyle że nie zniosę gdyby ktoś miał na mojego syna wołać Nikoś.. strasznie mi się to zdrobnienie nie podoba, kojarzy mi się z Nikosiem Dyzmą i tą rudą czupryną Czarka Pazury... Oliwierów jest u nas za dużo... a w początkowych planach miała być Tomasz, ale tak ma na imię narzeczony mojej siostry:-:)-:)-(

no i co?? kręcę się nadal wokół Jasia, a ostatnio wróciłam do Piotrusia... i chyba byłby Piotruś (pomijając, że dwie koleżanki w pracy mają synów Piotrusiów.. w rodzinie nie ma to mogłoby być)... tyle tylko, że Bartek ma na drugie Piotr... no i kicha:-:)-:)-(

reklama
Do góry