reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

My to też nie wiem kiedy coś wymyślimy, bo jak imię ładne, to mi się kojarzy z jakimś beznadziejnym człowiekiem.... nie wiem, co to będzie...

Mam dokladnie to samo. Heh, a co do imienia dla chlopca, ktore u mnie jest na I miejscu, czyli Luca, to tez mam troche obiekcji. Bo we Wloszech kilka miesiecy krolowala beznadziejna piosenka jakiejs grupki, ktorej slowa miedzy innymi brzmialy tak: "Luca era gay, adesso sta con lei...", czyli "Luca byl gejem, a teraz jest z nia...":no: i mam tylko te jedna obiekcje, co do tego imienia, i w ogole najchetniej to bym zabila ten zespol za te slowa :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
O tu mnie jeszcze nie było:)
Imie Nadia tez mi sie podoba, Uryssa ja prubowalam przekonac meza do imienia Hania, ale sie nie udalo_Oboje zrobilismy liste 6imion, ktore nam sie podobaja, w hierarhi ktore najbrdziej to na I miejscu, no wiec stanelo na im Kasia.Teraz króluja oryginalne imiona i w ten sposób beda królowac głlownie olivie, leny i maje, a o starych imionach juz nikt nie pamieta.Owszem wracamy do jeszcze starszych jak zosia, frania, ale w koncu zanikna te ladne tradycyjne jak anna, agnieszka, kasia czy monika, bo nikt juz takich nie daje dzieciom:(

NAsz synek będzie Sebastian... mojemu mężowi podoba się jeszcze Borys, ale ja jakoś nie jestem przekonana:-) a wy co myslicie :confused:

mojemu M podoba się imie Sebastian tylko ja nie chciałam;-)

Moge powiedzieć teraz oficjalnie że dla naszego synka mamy wybrane imie Alanek i tak już zostanie:tak:

NAsz synek będzie Sebastian... mojemu mężowi podoba się jeszcze Borys, ale ja jakoś nie jestem przekonana:-) a wy co myslicie :confused:
Megi Sebastian to śliczne imię ;-) I zdrobnień dużo: Sebuś,Sebek,Seba :) .jak widzisz u nas jeszcze etap wymyślania i męczenia mężów :-) ty już masz zaklepane- zazdroszcze ;-) a miałaś jakieś pomysły dla ewentualnej dziewczynki?

Megi Sebastian to śliczne imię ;-) I zdrobnień dużo: Sebuś,Sebek,Seba :) .jak widzisz u nas jeszcze etap wymyślania i męczenia mężów :-) ty już masz zaklepane- zazdroszcze ;-) a miałaś jakieś pomysły dla ewentualnej dziewczynki?

My z mężem wybieraliśmy też bardzo długo. Od dnia kiedy siędowiedziałam, że w ciąży będę, chociaż przed też czasem o tym rozmawialiśmy ;-) Po wspólnych odrzuceniach wszystkich imion, co nam się źle kojarzą był Dominik, Patryk, a potem Sebastian :-) Mi się Dawid podobało najbardziej, a mężowi Borys (jakoś nie mogę się do tego imienia przekonać) i zostałao na tym co nam się wspólnie podoba.
A jeśli chodzi o dziewczynkę, to mieliśmy Zuzia i Nadia. Mi się jeszcze Lenka i Nina podobały, ale już nie musieliśmy siędecydować ;-)

reklama
Do góry