reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Też mi się podoba Remek, tylko my musimy wybrać imię uniwersalne, więc Remigiusz odpada:zawstydzona/y:, żaden Irlandczyk nie da rady tego wymówić:-p A myślę, że dziecko zle się będzie czuło jak wszyscy będą przekręcać Jego imię:zawstydzona/y:

Pomysl sobie jak by sie meczyli mowiac Grzegorz Brzeczyszczykiewicz;-)
Zarty zartami ale my mielismy podobny problem.Nie chcielismy macic dziecku w glowie imieniem.Podobaja nam sie imiona w polskim brzmieniu np.Grzegorz ale nie Gregor a tak by tu na niego mowili,podobnie z Mateuszem czy Krzysztofem...Kazde zostalo by''zniemczone''
Dlatego zdecydowalismy na imie ktore czy bacia i dziadek z Polski beda mogli wymowic ale i w Niemczech nie bedzie problemu...

reklama
U mnie bedzie chyba Mikołaj albo Olivier-oczywiście mojemu zadne z nich sie nie podoba ,ale Oskar mu sie też nie podobał:-D:-D:-D

A my teraz myslimy nad imieniem dla chłopca:zawstydzona/y: mój M chciał Remigiusz, Remek ale wybiłam mu to z głowy, Irole połamaliby sobie języki:-D Może Daniel:confused:
Daniel..hmmmm... ja znam tylko jednego cudownego daniela :-D mojego własnego i osobistego :-D ale przyznam szczerze,że jak się do niego Panie Danielu zwracają to dla mnie to strasznie dziecinnie brzmi :-) ale imię jest fajne. Ja sama jestem Panią Pauliną :baffled: więc i tak mam gorzej hehe.

Ja ostatnio zastanawiałam się nad imieniem dla chłopca, ale w życiu nic nie przychodzi mi do głowy.....:baffled: myślałam, że może Igor albo Oskar, ale mąz nie chce...Z resztą, on i tak twierdzi, że bedzie dziewczyna... No zobaczymy. Czas pokaże. :tak:
Mój D się uparł Igora! Ale jak to zdrabniać? Igorek, Iguś? Jakoś nie jestem przekonana. Ciągle mi w głowie Adaś siedzi ..taki malutki i drobniutki chłopczyk,w białej czapeczce :-D i Jaś mi jeszcze do głowy wpadło,ale troche mi sie z tym głupkowatym Jasiem fasolą kojarzy :happy: No nic,może będzie dziewczynka,bo dla dziewczynki mamy już zaklepane na dzień dzisiejszy-będzie Lenka.

U nas już chyba ta Jessica przesądzona :tak: Nie chce mi się z T. kłócić, jak nie wyskoczą cudem jajcory (chociaż nie wiem jaki cud musiałby nastąpić:-D) to pewnie na Jessice poprzestaniemy :tak:
Pomyśl jakie dżesiki są piękne.. :-D Jessica Alba, Jessica Biel, Jessica Simpson :-) Wasza nie bedzie miała wyjscia - też będzie jakąś miss :-) w końcu imię do czegoś zobowiązuje,hhiih

Ja się całe szczęście nie muszę martwić o imię dla chłopca...bo zostaje
1-Julia-2790.gif

Ja zaproponowalam wloski odpowiednik Roberto, niestety pomysl odrzucony, bo tak nazywa sie brat G. wrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a szczerze mowiac co to przeszkadza, zeby wujek i bratanek tak samo mieli na imie?? Mi nie przeszkadza, no ale nie beda mieli tak samo na imie:crazy:
Roberto super, na pewno brat G. byłby szczęśliwy, że mały ma imię po wujku!!

ja od poczatku rozmyslalam nad imieniem dla dziewczynki - jak sie okazalo slusznie ;-)
od dawna podoba mi sie Lena ale teraz to dosc popularne imie i mam watpliwosci!!!
naszczescie jeszcze troche czasu mamy! ;-)

Roberto super, na pewno brat G. byłby szczęśliwy, że mały ma imię po wujku!!

Nikki, ja tez tak uwazam. Tyle, ze imie jest juz na liscie zanegowanych:wściekła/y::no:
Mysle tez ostatnio,ze chyba lepiej bedzie jak bedzie dziewczynka, bo jestesmy zgodni w wiekszosci, a jak chlopiec to my do porozumienia nie dojdziemy, bo ja chce imie, zeby bylo ladne zarowno po wlosku jak i po polsku. :rofl2:

Ja dopiero za tydzień dowiem się czy to chłopczyk czy dziewczynka. Jeśli to będzie dziewczynka to bardzo podobają mi się imionka Olivia lub Marika, jeśli chłopczyk Olivier lub Adrian... A mój (już wkrótce mąż:happy:) uparł się na imię Karol :angry: dla chłopca a dla dziewczynki Karina:angry:.. Najlepsze jest to, że oby dwa imiona wybrane przez narzeczonego źle mi się kojarzą.. On jeszcze zwraca się do 'brzuszka' Karolku :no: Na razie dogadaliśmy się, że dla dziewczynki wybiera ON a dla chłopca JA. Ciekawe jak to będzie gdy już w 100% będzie znana płeć :confused:

reklama
Nikki, ja tez tak uwazam. Tyle, ze imie jest juz na liscie zanegowanych:wściekła/y::no:
Mysle tez ostatnio,ze chyba lepiej bedzie jak bedzie dziewczynka, bo jestesmy zgodni w wiekszosci, a jak chlopiec to my do porozumienia nie dojdziemy, bo ja chce imie, zeby bylo ladne zarowno po wlosku jak i po polsku. :rofl2:
My to też nie wiem kiedy coś wymyślimy, bo jak imię ładne, to mi się kojarzy z jakimś beznadziejnym człowiekiem.... nie wiem, co to będzie...

Do góry