A jak będziecie zdrabniać? Sebek? Sebuś?To super, bo ja nie znam żadnego
reklama
No właśnie nam sięto podobało, że można bardzo różnie i nie ma 1 zdrobnienia. Można mówić różnie w zależności od sytuacji. Mój mąż to mówi Sebuś i Sebek, a ja Sebastianek. Nie wiem czy przez to nasz synek się nie pokręci jak w końcu ma na imię ;-) Najwyżej się sprecyzujemy
My na naszego też różnie wołamy: Wikuś, Wiki, Wiktorek i zawsze kuma, że to do niego! Ja poszukuję krótkiego imienia, Sebastian za długie jak dla mnie....No właśnie nam sięto podobało, że można bardzo różnie i nie ma 1 zdrobnienia. Można mówić różnie w zależności od sytuacji. Mój mąż to mówi Sebuś i Sebek, a ja Sebastianek. Nie wiem czy przez to nasz synek się nie pokręci jak w końcu ma na imię ;-) Najwyżej się sprecyzujemy
My na naszego też różnie wołamy: Wikuś, Wiki, Wiktorek i zawsze kuma, że to do niego! Ja poszukuję krótkiego imienia, Sebastian za długie jak dla mnie....
No Sebastian jest długie, ale raczej i tak skrótami będzimy mówić. Jełsi chodzi o krótkie, to mi się Dawid podoba Ale śa różne różniaste.
Mi się najbardziej krótkie i z "r" podobają, jak Wiktor czy Artur.No Sebastian jest długie, ale raczej i tak skrótami będzimy mówić. Jełsi chodzi o krótkie, to mi się Dawid podoba Ale śa różne różniaste.
Polcia :)
mama pełnoetatowa:-)
Mój D też chce krótkie i z "r" na końcu i wybrał Igor. Ale nie jestem przekonana.. niestety ustalilismy,ze ostatecznie on wybiera dla synka,a ja dla córci.. wiec cała nadzieja w tym,ze jednak noszę dziewczynke w brzuchu ;-)
Mój D też chce krótkie i z "r" na końcu i wybrał Igor. Ale nie jestem przekonana.. niestety ustalilismy,ze ostatecznie on wybiera dla synka,a ja dla córci.. wiec cała nadzieja w tym,ze jednak noszę dziewczynke w brzuchu ;-)
ja powiedziałam ze mój wybiera dla córy a ja dla syna ale tylko dlatego że mi się imię dla dziewczynki podoba co on wybrał a dla chłopca nie ale i tak jakby mi sie nie podobało to nie miał by nic do gadania i na pewno bym się nie zgodziła na jego propozycję ;-)
Polcia :)
mama pełnoetatowa:-)
hehe.. bo prawda jest taka,że dajemy im wybór a w gruncie rzeczy i tak będą mieli mało do powiedzenia biedni tatusiowie.. Mi jak jakieś imie do głowy wpadnie to staram się sposobem na D wpłynąć.. :-) Np. "Kochanie.. do kogo nasz Adaś będzie podobny?" On już nawet się nie kłóci,że nie Adaś, tylko Igorek :-) i odpowiada jak zwykle,że uroda po mamusi,a inteligencja po tatusiu.. biedne dziecko!
sylwia100
Fanka BB :)
Mój Remek jak sie miał mały urodzic to nie chciał słyszec o Oskarze ,a chciał mu dac na imie ApolloUpodobanie do orginalnych imion ma po mamusi -dla potwierdzenia napisze wam jak ma na imie rodzenstwo mojego -Sylwia,Arleta,Remigiusz,Damian,Klaudia,Marlena,Gracjan,Oktawia,Idalia
reklama
tyle rodzeństwaMój Remek jak sie miał mały urodzic to nie chciał słyszec o Oskarze ,a chciał mu dac na imie ApolloUpodobanie do orginalnych imion ma po mamusi -dla potwierdzenia napisze wam jak ma na imie rodzenstwo mojego -Sylwia,Arleta,Remigiusz,Damian,Klaudia,Marlena,Gracjan,Oktawia,Idalia