reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

A za nami kolejna dyskusja i w koncu dochodzimy do jakichs kompromisow:-)
Na liscie mamy Emilie i Zosie oraz Olafa,Oskara i Alexa...Myslimy dalej:)

reklama
ja myslalam o Michale dla chlopczyka albo Kasi lub Emili dla dziewczynki ale jeszcze to sa wczesne propozycje:-)

Ostatnia edycja:
u nas jeśli będzie synek to będzie Bartuś
a dla dziewczynki mam problem...
podoba mi się Julka, Zuzia ale racze tak nie damy bo za popularne...
zostaje na liście naszej Maja (mąż kręci nosem bo mu się z pszczółką kojarzy) Laura, Lena i Martusia...
sama nie wiem...

U Nas dla dziewczynki Maja lub Oliwia a dla chłopca to już problem, bo wszystkie moje propozycje są odrzucane przez męża. Brałam pod uwagę Maciuś lub Mikołaj (Mikuś) :)

A u nas jak na razie zostaje dla dziewczynki albo Nikola albo Nadia a dla chłopca ostatnio spodobało nam się Ksawery.

reklama
I my z mężem zachodzimy w głowę, jak dać naszemu pierwszemu dziecku na imię... Mało tego - imiona, które mnie się podobają, nie podobają się memu mężowi i na odwrót. :-(
Idąc za tradycją rodzinną dziewczynka powinna mieć na imię Wiktoria, tak miały na imię prababka, babka i ma moja mama - tyle że to imię kojarzy mi się z dużymi kobietami o ciężkim charakterze ;-), a nie z małym dzieciątkiem hihihi.
I już tak myślałam, że może Wiktoria Maria (drugie imię po drugiej babci)...
Z drugiej strony bardzo mi się podobają: Natalia, Julia i Aleksandra, ale od 5 lat są baaardzo popularne. :-(
A może Lenka albo Julianna? Eh, trudne zadanie.
Dla chłopca najbardziej podoba mi się Igor, ale tak ma na imię mój bratanek.
Więc waham się między: Bartosz, Łukasz a Patryk.
Mój mąż się upiera przy Marcinie.

Do góry