reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Hmmm...
Ja mam w domu Kajetana i Sashę i wiem, że jeśli tym razem będzie dziewczynka (w co mocno wątpię) to damy jej na imię Leah - i kompletnie nie interesuje mnie czy "będzie odstawać od grupy" bo nie grupie ma się podobać, ale mi, tacie, jej. A czy dziecko akceptuje swoje imię zależy od rodziców. Jeśli będziesz mówić dziecku: "Masz na imię Hania, Zosia, Zoja (dla mnie bomba), Leah, Kasia - i to jest bardzo wyjątkowe imię, tak jak Ty jesteś wyjątkowa", to uwierzcie mi, dziecko będzie dumne!
Tak samo jest z imionami dla chłopców - tylko jeszcze żadnego nie mamy...

reklama
z chlopcem bedzie przeprawa z mezem bo mi strasznie podoba sie Jasper i nic innego nie wchodzi w gre (szwedzki odpowiednik Kacpra) a mezowi wydaje sie dziwne...
Jasper jest piękne. Strasznie mi się kojarzy ze "Zmierzchem" (oglądałyście,czytałyście?;-)), ale gdyby było można nazwałabym tak synka.
Z takich bardziej przyziemnych narazie jesteśmy na etapie:
Dziewczynka: Amelia,Julia,Zosia (ALE ZOFIA NIE:-() . Dla mnie podoba się jeszcze Laura i Marysia, ale D nie chce o tym słyszeć;-) mieszkam w okolicach B-stoku i w tej chwili jest wysyp Maj i Amelek, więc się wacham z tą Amelią,chociaż to była nasza pierwsza decyzja -jeszcze przed ciążą ;-)
Chłopiec: Adaś, Adrian, Jakub.Kiedyś miał być Alan, ale nie wyobrażam sobie dorosłego Pana Alana. ;-)
I tak czuję chłopaka (specjalnie sobie to wmawiam,żeby była dziewczynka,ale cicho!:-);-)) . Ojciec niby dumny,jak mu się syn pierworodny urodzi,ale prawda jest taka,że w córeczkach tatusiowie są bardziej zakochani ;-)

Ja wlasciwie dla dziewczynki to upatrzylam imie Anita, ale niemalzowi sie w ogole nei podoba :( Najwyzej powiem, ze skoro on daje nazwisko ja dam imie i koniec :o))) Chyba jakas sprawiedliwosc musi byc ? :sorry2:

A moje dziecko będzie się nazywało Niemampojęcia, bo mam kompletnie pustkę w głowie. Może łatwiej by mi było, gdybym wiedziała, czy to dziewczynka czy chłopak...:zawstydzona/y:

A my juz wspolnie wymyślelismy i tak dla dziewczynki Zuzia, Magdalena, Gabrysia, Kalina, Karina. Powoli zaczynamy miedzy Karina i Zuzia wybierac.
Dla chłopca Damian, Borys, Michal, Artur

reklama
Do góry