reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Hmmm...
Ja mam w domu Kajetana i Sashę i wiem, że jeśli tym razem będzie dziewczynka (w co mocno wątpię) to damy jej na imię Leah - i kompletnie nie interesuje mnie czy "będzie odstawać od grupy" bo nie grupie ma się podobać, ale mi, tacie, jej. A czy dziecko akceptuje swoje imię zależy od rodziców. Jeśli będziesz mówić dziecku: "Masz na imię Hania, Zosia, Zoja (dla mnie bomba), Leah, Kasia - i to jest bardzo wyjątkowe imię, tak jak Ty jesteś wyjątkowa", to uwierzcie mi, dziecko będzie dumne!
Tak samo jest z imionami dla chłopców - tylko jeszcze żadnego nie mamy...

reklama
z chlopcem bedzie przeprawa z mezem bo mi strasznie podoba sie Jasper i nic innego nie wchodzi w gre (szwedzki odpowiednik Kacpra) a mezowi wydaje sie dziwne...
Jasper jest piękne. Strasznie mi się kojarzy ze "Zmierzchem" (oglądałyście,czytałyście?;-)), ale gdyby było można nazwałabym tak synka.
Z takich bardziej przyziemnych narazie jesteśmy na etapie:
Dziewczynka: Amelia,Julia,Zosia (ALE ZOFIA NIE:-() . Dla mnie podoba się jeszcze Laura i Marysia, ale D nie chce o tym słyszeć;-) mieszkam w okolicach B-stoku i w tej chwili jest wysyp Maj i Amelek, więc się wacham z tą Amelią,chociaż to była nasza pierwsza decyzja -jeszcze przed ciążą ;-)
Chłopiec: Adaś, Adrian, Jakub.Kiedyś miał być Alan, ale nie wyobrażam sobie dorosłego Pana Alana. ;-)
I tak czuję chłopaka (specjalnie sobie to wmawiam,żeby była dziewczynka,ale cicho!:-);-)) . Ojciec niby dumny,jak mu się syn pierworodny urodzi,ale prawda jest taka,że w córeczkach tatusiowie są bardziej zakochani ;-)

Ja wlasciwie dla dziewczynki to upatrzylam imie Anita, ale niemalzowi sie w ogole nei podoba :( Najwyzej powiem, ze skoro on daje nazwisko ja dam imie i koniec :o))) Chyba jakas sprawiedliwosc musi byc ? :sorry2:

A moje dziecko będzie się nazywało Niemampojęcia, bo mam kompletnie pustkę w głowie. Może łatwiej by mi było, gdybym wiedziała, czy to dziewczynka czy chłopak...:zawstydzona/y:

A my juz wspolnie wymyślelismy i tak dla dziewczynki Zuzia, Magdalena, Gabrysia, Kalina, Karina. Powoli zaczynamy miedzy Karina i Zuzia wybierac.
Dla chłopca Damian, Borys, Michal, Artur

reklama
Do góry